Vi fulgte pressekonferansen– Bobby blir ute i minst fire uker. De andre kan være tilbake etter landslagspausen

Jürgen Klopp kom med siste nytt før West Ham.

Vi oppdaterte med alt Jürgen Klopp sa før søndagens kamp borte mot West Ham.

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Det starter kl. 14.30

Velkommen til dekning av Klopps pressekonferanse.

I dag håper vi på en oppdatering på skadesituasjonen til Roberto Firmino, og kanskje får vi vite omfanget av Joe Gomez sin nye leggskade.

Forhåpentligvis har det ikke kommet flere skader siden kampen mot Atletico Madrid!

Alvorlig for Firmino – mindre alvorlig for Gomez og Jones

Allerede før pressekonferansen har Liverpool FC kommet med en melding om hvordan situasjonen er for Roberto Firmino, Curtis Jones og Joe Gomez.

Dessverre høres det ut som Firmino blir ute en stund. Les egen sak her.

Klopp er på plass

Nå starter pressekonferansen.

Om Firmino

– Det er et slag for oss å miste Bobby. Vi har visst det i to-tre dager.

– Vi snakker fortsatt om uker, og jeg vet ikke nøyaktig – men mer enn én måned. Da vil jeg se på det som en alvorlig skade. Vi får se.

– Det er Bobby, og han pleier å komme seg raskt, men vi må se.

– Bobby blir ikke klar igjen rett etter landslagspausen, og det er ikke bra.

Atletico-kampen

– Da jeg snakket om en nesten perfekt prestasjon, snakket jeg om omstendighetene. Det var en gruppespillskamp, og vi ønsker å gå videre.

– Vi ledet 2-0, de hadde 10 spillere, og selv om vi ikke scoret flere hadde vi enorme sjanser. Vi hadde større sjanser enn de vi satte. Setter vi dem høres det mer spektakulært ut. Vi kontrollerte kampen.

– Men selvfølgelig, med Bobby skadet så er det ikke helt perfekt.

– Med den styrken Atletico har når de er på topp – vi lot dem ikke spille slik. Det er veldig viktig, og det var klasse. Derfor var jeg så fornøyd med kampen. I den kampen var det veldig, veldig bra.

Kostas Tsimikas

– Kostas er veldig nære, for alle spillerne på benken som ikke starter er veldig nære, ellers er de ikke i troppen.

– Kostas har mye kvalitetet, men det jeg ikke liker er når vi sier sånt. Om han presser Andy Robertson? Han gjør det, men slik jeg ser det er Andy Robertson verdens beste venstreback.

– Det er bra at vi har muligheten til å gi Robbo en pause i blant, selv om han ikke liker det eller ønsker det. Når du har kvalitetsspillere som Kostas Tsimikas må du slippe ham fri til tid til annen.

– Han fikk god tid til å bli vant med måten vi gjør ting på, men det er gjort nå.

Moyes og West Ham

– Han blir bedre og bedre og bedre slik jeg ser det. Det er tydeligvis mulig også etter 999 kamper, og det er rom for forbedring.

– Jeg vet ikke om han har fornyet seg igjen eller noe, jeg har ikke kjent ham lenge nok for det. Det er utrolig.

– De er et lag med mye energi, som presser bra. De kontrer, men kan også spille. Tidligere har de lagt seg dypere og satset på dødballer, men nå er de den fulle pakken.

– Derfor ligger de høyt på tabellen og topper Europa League-tabellen. Jeg så gårsdagens kamp. De gjorde en god jobb. De var modige og alt slikt, men til slutt var de heldige som fikk et poeng. 

– Det var ikke den lagoppstillingen vi vil møte, men likevel spilte de West Ham-fotball og kunne spare noen spillere. Det vil bli en veldig god kamp. Vi er i veldig god form og de er i veldig god form. Jeg gleder meg til kampen. Det blir tøft. 

Kampen om tittelen og å ha brukt mindre penger enn konkurrentene

– Kan vi kalle oss underdogs? Vi ser ikke på oss som noe slikt, vi ønsker å være med, uansett hvilken rolle vi spiller.

– Med kvaliteten vi har synes jeg vi skal være med i toppen av tabellen. Det er et ansvar vi har, og slik vi ser det selv.

– Vi trenger ikke snakke for mye om kvalitetene til Manchester City og Chelsea. Vi er ikke så verst selv, og det er kult, men det er så mange andre gode lag. Ligaen har tatt store steg.

– Vi spiller mot West Ham, og de er utrolig sterke. Brighton er utrolig sterke. Nå kommer Tottenham tilbake, 100 prosent. Arsenal er mye bedre enn i fjor. United er et lag i toppklasse, og Leicester er der. Ligaen er utrolig. Det er ingen kamper lenger der du kommer og tenker at du kan hvile noen. Det er ikke mulig. Du må hele tiden være på topp, og det gjør det til verdens beste liga. I de siste to-tre årene har det vært den beste ligaen, og det er spennende å være med i.

Om presset

– Er vi under press? Ja, men alle er under press. Slik er det. Vil du bli i ligaen er du under press. Vil du ikke bli involvert i nedrykksstriden er du i press.

– Vi kjemper om Champions League-plassene, og gjør du det kan du trolig også kjempe for ligatittelen. Slik ser det ut for øyeblikket, men hvem vet hvordan det ser ut etter hektiske november til januar. 

– Jeg ser ikke på det som at vi må slå tilbake etter resultatet mot Brighton, men vi vet hvor vanskelig det kan bli.

Keita og Milners skadesituasjon

– De er også ute, og vi glemte dem.

– For dem håper jeg at de er tilbake etter landslagspausen. Vi vet ikke nøyaktig.

– De er to uker og noen dager til, så det håper jeg på, men det er ikke noe jeg kan love.

Henderson og 300 kamper i Premier League

– Det siste jeg tenkte på da jeg kom hit var å velge en kaptein. Jeg snakket med Henderson, og han kunne ikke spille.

– Jeg snakket med folk, og ingen sa til meg at de var usikre om Hendo som kaptein. Jeg lærte bare om det dag for dag. Etter seks år kan jeg si han er det perfekte valg av Brendan eller Steven.

– Han er en perfekt rollemodell. Det du vil ha fra en leder er en som vil dele det, og ikke bare ha det for seg selv.

– Milner har en enorm stemme i laget, og Virgil har vokst inn i rollen. Den neste generasjonen med Trent og Robbo, Alli er veldig rolig, og Mo er en naturlig leder. Vi har en strålende gruppe. Hendo er kapteinen av denne gruppen, og det er en skikkelig jobb som du må gjøre dersom du har den statusen.

Oxlade-Chamberlains form

– Enormt. Jeg synes det var en veldig god kamp mot Atletico. Veldig voksen.

– Han hadde sine 'Ox-øyeblikk' med ball, og vi trenger også den rolige og voksne som gjør alle disse tingene. Det var en veldig god kamp.

– Vi hadde en god samtale om det før kampen, og han gjorde en veldig god kamp. Det vil gi ham rytme, og når han spiller sånn blir det ikke så lenge til neste gang.

– Problemet er når det er lenge mellom kampene du spiller og du føler at du må imponere noen. Det blir som at en ønsker å gjøre for mye, så det var en veldig god prestasjon som hjalp laget.

Moyes og West Hams angrepsspill

– Du bare ser på dem, og det er morsomt. De har høy intensitet, og de angriper. 

– Jeg er begeistret for Bowen. Var det fra Hull han kom? Det tok ikke for lang tid før han viste hvor god han var. Antonio, siden jeg kom til England har han spilt 5-6 ulike posisjoner? Han var høyreback, men er nå en skikkelig, skikkelig spiss.

– Fornals er tilbake i den spanske landslagspausen. Han scoret mot oss om jeg ikke tar feil. Han er en skikkelig fotballspiller. Benrahma er veldig spennende. Han var i Brentford, og er nå en sentral spiller i West Hams angrep.

– På midtbanen har du Rice og Soucek som er en trussel, Soucek med hodestyrken og Rice med alt. Veldig hurtige backer, og nå har de midtstopperparet de ønsker. Fabianski er en veldig erfaren keeper. De er et veldig godt lag.

– Det eneste problemet West Ham har, er at denne ligaen er så utrolig god at du må være på topp hver eneste dag. Det gjør det så spennende, og jo bedre du blir jo mer press er det for at du skal vinne fotballkamper. Vi vet at vi møter et eksepsjonelt, godt organisert fotballag på søndag.