Nå har målvaktene fått sitt eget veggmaleri på treningsfeltet

Keepertrener John Achterberg sin idé har kommet på plass.

På AXA Training Centre i Kirkby har målvaktene sitt eget område på treningsfeltet, der de tilbringer mye tid. Klubbens mangeårige keepertrener John Achterberg har merket seg trenden med veggmaleri av ulike Liverpool-legender rundt om i byen, og fikk idé til en lignende vegg på treningsanlegget.

– Vi hadde noe på Melwood, som var et maleri av the Kop. Så har jeg sett gatemaleriene i byen, så jeg tenkte at det ville vært fint å gjøre noe med området for målvaktene, fordi det var en vegg som bare var betong, sier Achterberg til Liverpoolfc.com

13 målvakter

John Culshaw er en lokal kunstner som står bak flere av veggmaleriene – deriblant Bill Shankly på puben The Park like bak The Kop – og et av Steven Gerrard like ved The Sandon. Det er han som har malt på klubbens nye treningsanlegg.

– Vi hadde en tanke om å få alle de legendariske målvaktene på veggen. Vi fikk en liste over alle målvaktene som hadde vunnet et trofé som keeper for klubben. Vi la på en statistikk over hvor mange kamper de har spilt, og hvor mange troféer de vant for oss.

Dette er målvaktene som er på maleriet: Bill Perkins, Sam Hardy, Cyril Sidlow, Elisha Scott, Tommy Lawrence, Ray Clemence, Bruce Grobbelaar, David James, Sander Westerveld, Jerzy Dudek, Pepe Reina, Alisson Becker og Adrián.

Liverpool - Atletico Madrid spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.