– Jeg kan fremdeles snakke med alle målvakter jeg har jobbet med

John Achterberg har lagt bak seg ti sesonger som keepertrener i Liverpool FC.

18. jun 2021 kl 15.02Jens Bessesen

Liverpools keepertrener John Achterberg har nå lagt bak seg hele ti sesonger som keepertrener i Liverpool FC. At det har vært ti innholdsrike sesonger er det ingen tvil om. Klubben har endret seg mye, og på veien har han jobbet med fire managere og langt flere målvakter. 

Achterberg har holdt stand både under Roy Hodgson, Kenny Dalglish, Brendan Rodgers og Jürgen Klopp etter at han kom fra Tranmere i 2009. Han begynte å jobbe med førstelaget i 2010/11-sesongen. 

Gode forhold

Gjennom ti sesonger har det blitt mange keepere å trene for den 49 år gamle nederlenderen. Blant førstekeeperne finner vi Pepe Reina, Simon Mignolet, Loris Karius og Alisson Becker. Men det har vært langt flere keepere innom klubben - både unge og eldre. 

– Jeg kan fremdeles snakke med alle målvakter jeg har jobbet med. Selv de yngre jeg jobbet med i Tranmere, sier Achterberg til liverpoolfc.com.

Spesielt ett forhold kan Liverpool-supporterne være glad for at han opprettholdt. Brasilianske Doni, som var i klubben fra 2011 til 2013, var nemlig mannen som tipset Achterberg om Alisson Becker i 2013. 

På den tiden spilte Alisson i Internacional i Brasil. Tre år senere gikk han til Roma, før han i 2018 kom til Liverpool - etter å ha blitt fulgt av Achterberg i fem år. 

Følger med

I tillegg til å trene førstelagskeeperne følger Achterberg nøye med på det som foregår i resten av klubben - og i resten av verden. 

– Jeg prøver å se så mye jeg kan. Hvis jeg ikke kan være der, ser jeg klipp fra U16- til U23-nivå for å se hva keeperne gjør, sier han. 

– I tillegg følger jeg andre målvakter rundt om i verden, og prøver å finne talenter. Det er en del av jobben, og det handler om lidenskap, sier han.

På spørsmål om hva som er høydepunktet i løpet av de ti sesongene svarer Achterberg Champions League-triumfen i 2019, men han nevner også ligacuptriumfen med Kenny Dalglish i 2012. 

– Du kunne se hva det betydde for folk å vinne Champions League. Vi vil fortsette å gjøre det, sier han. 

Får skryt

Jürgen Klopp og Alisson har i artikkelen kommer også med noen fine ord i artikkelen om Achterberg.

– John er den første som kommer på jobb og den siste som drar. Uansett hvor tidlig jeg ankommer Melwood - når jeg går opp trappen, er han der med laptopen og ser på målvakter fra andre enden av verden. Han er der hele tiden for å utvikle seg, jobbe med treningsprogrammet og jobbe med gutene. For meg er han en fantastisk keepertrener, sier Klopp.  

– John har vist seg å være ikke bare en flott keepertrener, men også en flott fyr og en fin person, sier Alisson.