Alisson får både sympati og kritikk etter West Ham-kampen

Tidligere målvakt har analystert Liverpools sisteskanse sin prestasjon mot West Ham.

Alisson Becker er den som har fått mest kritikk etter at Liverpool gikk på sitt første tap siden 6. april da West Ham vant 3-2 over de røde på London Stadium søndag. 

Brasilianeren måtte se to hjørnespark ende i scoring, i tillegg til en avslutning fra Pablo Fornals, som hadde rykket seg fri fra Liverpools forsvarsspillere. 

Var Becker uheldig eller udyktig, eller begge deler? Det har tidligere målvakt og keepertrener Matt Pyzdrowski forsøkt å finne ut i en analyseartikkel han har skrevet for The Athletic.

Skulle hatt frispark

Om det første målet skriver Pyzdrowski følgende:

«Det er lett å si at Alisson bare skulle vært sterkere, men da er man ikke rettferdig i denne situasjonen. Det var ikke stort mer han kunne gjøre gitt omstendighetene», skriver han.

Han mener Alisson kunne valgt å trekke seg unna Michail Antonio før ballen kom inn i feltet, men så snart han var i lufta og ble hindret i å bokse av høyrearmen til Angelo Ogbonna, var det lite han kunne gjøre, mener Pyzdrowski.

Den tidligere keeperen mener i likhet med Jürgen Klopp at brasilianeren skulle hatt frispark.

Alisson blir opptatt av Antonio før 1-0, men skulle hatt frispark i det han blir hindret av Ogbonna.

Alisson blir opptatt av Antonio før 1-0, men skulle hatt frispark i det han blir hindret av Ogbonna.

«Jeg kan forstå at noen mener det var riktig å godkjenne målet, men hvis jeg var Alisson ville jeg følt meg urettferdig behandlet, og til og med hjelpeløs, fordi jeg aldri hadde mulighet til å gjøre jobben», skriver han.

Han legger til at Alisson heller ikke kunne dyttet bort motspillerne eller bokset gjennom dem – da ville dommeren blåst for straffespark.

«Det er en grunn til at keeperne skal beskyttes, og hvis motstanderen tar bort muligheten en keeper har til å bruke hendene, er det ikke vanskelig å forstå at Liverpool følte de fortjente et frispark».

Svak på 2-1-målet

Det er på 2-1-målet Pyzdrowski er krassest i sin kritikk av Liverpool-keeperen. Alisson er vanligvis blant de beste i verden én mot én, men denne gangen bommet han på timingen.

Alisson rakk bare å komme på halvdistanse da Pablo Fornals kom alene gjennom, og spanjolen utnyttet at keeperen ikke var i balanse, og verken var tett nok på spilleren eller tett nok på målet, da han fyrte av sitt skudd.

Alisson på halvdistanse når Fornals setter inn 2-1.

Alisson på halvdistanse når Fornals setter inn 2-1.

Pyzdrowski mener Alisson skulle trukket seg tilbake mot eget mål og heller latt Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold komme tett i Fornals for å prøve å ta ballen eller å hindre spanjolen i å komme til en god avslutningsmulighet.

I stedet tenkte Fornals raskt, og Alisson kom på etterskudd på en avslutning han normalt ville reddet.

«Hadde Alisson vært litt mer tålmodig, hadde han også fått litt mer reaksjonstid til å slenge seg riktig og redde skuddet», skriver Pyzdrowski.

Usikker på 3-1-målet

På Kurt Zoumas 3-1-scoring etter hjørnespark, mener Pyzdrowski det er åpenbart at usikkerheten hadde tatt overhånd for Alisson etter det som skjedde på 1-0.

Her mener eksperten at det var spesielt på posisjoneringen at Alisson sviktet – i tillegg til at han ble for opphengt i Antonio.

Alisson feilposisjonert når ballen til slutt kommer helt til Zouma.

Alisson feilposisjonert når ballen til slutt kommer helt til Zouma.

«Hvis han hadde hatt selvtillit til å gjøre som han pleier, kunne resultatet vært annerledes – både på denne corneren og i selve kampen», skriver Pyzdrowski.

I stedet ble det scoring ved den franske stopperkjempen, og Liverpool klarte aldri å hente opp tomålsledelsen til West Ham.