Kommer 19-åringen inn mot Porto?– Tyler Mortons utvikling har vært imponerende

Midtbanespilleren er en av ungguttene som kan få sjansen mot Porto.

Forrige sesong startet Tyler Morton på U18-laget, før han ble flyttet opp til klubbens U23-lag. 19-åringen fra Wirral har vist seg som en målfarlig midtbanespiller på aldersbestemte nivå – og denne sesongen har han også fått sjansen på førstelaget.

Denne sesongen har han spilt og imponert i to ligacupkamper mot Norwich og Preston, og lørdag kveld fikk han også Premier League-debuten da han kom inn for Thiago Alcantara de siste seks minuttene.

Liverpool har hatt skadeproblemer på midtbanen, og har fortsatt folk ute eller på vei tilbake fra skade. Det kan gjøre at Morton får sin Champions League-debut på onsdag, for å gi Fabinho hvile og en mulighet til å bruke Jordan Henderson forsiktig etter skaden han fikk med England.

– Jeg vet ikke hva som vil skje i morgen kveld, men utviklingen til Tyler Morton er ganske imponerende, sa Jürgen Klopp på tirsdagens pressekonferanse.

Stor utvikling denne sesongen

Klopp forteller om en spiller som har tatt store steg siden juli, da han fikk være med førstelaget i sommer.

– Tyler har hatt en full sesongoppkjøring med oss. I pre-season var han en av ungguttene som var med oss. Du kunne se hans tekniske ferdigheter og slike ting, fortalte Klopp.

– Hvor godt utdannet, og hvor bra unge spillere oppfører seg... Han hadde ingen overdreven selvtillit for å si det slik. Han forsøkte å tilpasse seg til det førstelaget gjorde, og det kunne vi se. I kampene var han bra. Ikke spektakulær, men god. Så hadde vi kampen mot Norwich, der han kom inn i andreomgangen og spilte en super kamp, og det utgjorde hele forskjellen, sier Klopp om den unge midtbanespilleren.

Etter opplevelsen på Carrow Road tok han nye steg, også på trening.

– Neste dag kunne du se hvordan selvtilliten hans økte over natten. Pep (Lijnders) og Vitor (Matos) kjente ham veldig godt fra før, og det var derfor han var med oss i pre-season – men etter den kampen så jeg for første gang den ekte Tyler Morton i 2021-utgave. Så spilte han Preston-kampen, og spilte åpenbart en veldig god kamp – han var veldig moden og slike ting.

– Du kunne se det på trening igjen. Slik er utviklingen for mange av disse unge spillerne. Det er et veldig godt eksempel. Du kan snakke mye om guttene, og du kan la dem trene med oss, men for å bruke dem i en kamp må det være riktig øyeblikk, slik at du kan få mest bruk for alt du kan gjøre for å hjelpe dem.

Liverpool - Porto spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.