Guttedrøm i oppfyllelse for Tyler Morton

Unggutten fikk sin første kamp fra start for Liverpool.

28. okt 2021 kl 14.48Jens Bessesen

Tyler Morton, som fikk 45 minutter som innbytter i kampen mot Norwich i tredje runde, fikk sin første kamp fra start for Liverpool i fjerde runde mot Preston onsdag. Liverpool vant 2-0 og gikk videre til kvartfinalen, og 18-åringen imponerte i hjertet av Liverpools midtbane. 

Etter kampen sier han at det var et følelsesladet øyeblikk å gå ut sammen med stjernene på Liverpools førstelag.

– Hele familien er her, og mange kamerater som heier på Liverpool var på plass for å se meg. Det bringer frem følelser. Å klappe til supporterne etter kamp har vært en drøm hele livet, for jeg har kommet på kamper siden jeg var tre-fire år gammel. Det er vanskelig å beskrive følelsen, sier han til liverpoolfc.com.

Får skryt

Morton sier det er noe annet å spille seniorfotball, blant annet på grunn av trøkket på tribunen. Men minuttene for førstelaget har gitt mersmak for Merseyside-gutten. 

– Det handler om å imponere manager. Han gir oss muligheter og han er en av de beste managerne i verden. Han gir spilletid til spillere som meg, Neco Williams, Owen Beck, Harvey Blair, Conor Bradley, Elijah Dixon-Bonner og Kaide Gordon. Det er det vi trenger, og vi gjør vårt beste for å imponere, sier Morton.

18-åringen avslører at det er mye skryt å få hos Klopp. 

– Han vil ha det beste ut av oss, og du kan se hvorfor han er verdens beste når han sender ut unge lag og likevel får resultater.

Håper å spille kvartfinalen

Lørdag trekkes kvartfinalene, og der er det sannsynlig at motstanden blir av det tøffe slaget. Sju av åtte gjenværende lag i turneringen er fra Premier League - blant dem Chelsea, Leicester, Tottenham og Arsenal.

Morton håper han har imponert nok til å få spilletid også i den runden.

– Jeg tar hver kamp som den kommer og ser hvor det fører meg. Uansett om jeg er med i planene for kvartfinalen eller ikke, er jeg bare glad for å være del av denne klubben, sier Morton.

– Det er cup og alt handler om å vinne. Vi forventer å vinne hver kamp og er veldig glad for å gå videre, sier han.