Dette skriver avisene etter cupseieren mot Preston: «Minamino og Origi kom med en viktig påminnelse»

Noen lot seg imponere - andre mener det er grunn til bekymring. Slik reagerer den engelske pressen på seieren over Preston i ligacupen.

«Ligacupen har ikke alltid vært Jürgen Klopps nærmeste venn. Sett bort fra 2016-finalen, som kom bare noen måneder inn i tyskerens regjeringstid på Anfield, har det stort vært nedprioritert som følge av jakten på større trofeer», skriver Paul Gorst i Liverpool Echo.

Han peker på at terminlisten, kombinert med uheldige trekninger i cupen, har ført til at den har blitt kraftig nedprioritert.

«Men etter at denne 2-0-seieren på Deepdale sendte dem til kvartfinalen uten å slite ut sine beste menn, kan kanskje denne turneringen få litt mer oppmerksomhet? Tross alt er ligacupen, med sin finale midt i sesongen, ofte blitt sett på som et springbrett for større og bedre ting. Bare spør Pep Guardiola og Manchester City», skriver Gorst.

City røk ut av turneringen onsdag, og dermed gir de slipp på det gode taket de har hatt på ligacupen med fire strake seiere. 

«Når Klopp nå ser på de siste åtte lagene vil han være trygg på at reservene kan gå enda lenger - helt til en tredje semifinale under hans ledelse».

«Carabao Cup er en stor kontrast til det spennende og utmattende livet på toppnivå, med tanke på at den har lite betydning over en lang sesong. I stedet byr den på moro og gir et bekymringsløst element til sporten som så ofte tar seg selv for seriøst, selv om denne kampen ikke vil leve lenge i våre minner», skriver Gorst. 

Minamino og Origi leverte

«Ligacupen har ikke alltid vært snill mot Jürgen Klopp - eller vice versa, men et Liverpool-lag som ikke var til å kjenne igjen etter maktdemonstrasjonen mot Manchester United gikk videre til kvartfinalen etter seier over Preston», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Flotte avslutninger fra Takumi Minamino og Divock Origi sørget for en trygg vei videre etter noen skremmeskudd i første omgang mot Championship-laget. Origi sikret seieren med en frekk hæl-volley og sørget med det for å fortsette sin imponerende ligacuprekke til elleve mål på de siste ti kampene i turneringen». 

«Liverpool gikk videre takket være kjølige og smarte avgjørelser foran mål, i tillegg til en kraftig forbedring etter pause. Neco Williams, som ble flyttet frem da Conor Bradley kom inn etter 54 minutter, og Alex Oxlade-Chamberlain, var i hjertet av forbedringen. Det var nødvendig», skriver Hunter.

«Ukjenkjennelig»

Craig Hope i Daily Mail var ikke imponert over Jürgen Klopps lag, men det må sies at journalisten måler det opp mot gjengen som vant 5-0 på Old Trafford. 

«Dette var ugjenkjennelig fra søndagens knusende seier mot Manchester United, og med god grunn med tanke på at stjernene fra Old Trafford var igjen hjemme og hvilte. Men Mo Salah og co ble nok ikke imponert, og det at jobben ble gjort er det fineste man kan si om Liverpool i kveld», skriver han.. 

Han mener det fort kunne ha endt med cup-exit.

«Ledestjernene er avhengig av sine reserver for å sikre en trygg rute videre i denne turneringen, men det kunne ha vært takk og farvel etter en rotete forestilling selv ikke Jürgen Klopp forsøkte å pynte på».

«De trengte to geniale øyeblikk fra Takumi Minamino og Divock Origi for å vinne. Målene var fine, men det var godt at det var det eneste Liverpool trengte - for de viste ikke mye annet», skriver Hope.

Gode nok backup-spillere

Michael Gowler i Mirror er mer positiv.

«Takumi Minamino og Divock Origi beviste onsdag kveld at Liverpools backup-gutter er gode nok. Duoens scoringer i andre omgang sendte de røde til kvartfinalen i Carabao Cup, men enda viktigere er det at de kan ha sendt en melding til manager Jürgen Klopp.

For Klopp er nok som supporterne bekymret for hva som skal skje når Afrikamesterskapet går av stabelen.

«Tyskeren har kost seg etter nedsablingen av Manchester Uniteds, men mørke skyer ligger i horisonten. Hattrick-helten Mohamed Salah drar til Afrikamesterskapet sammen med Sadio Mané og Naby Keita i januar, og Klopp mister viktige spillere i jakten på tittelen».

Men etter onsdagens seier er det kanskje ikke like stor grunn til bekymring. Minamino og Origi kom med en viktig påminnelse om at Liverpool har en imponerende bredde i stallen og mange alternativer som venter på å gripe sin mulighet.