Skadesituasjonen på midtbanen lysner snart

Det vil snart se lysere ut på midtbaneplass, men Liverpool må først komme seg gjennom kveldens kamp.

27. okt 2021 kl 13.42Jens Bessesen

Før kveldens kamp er fem av åtte midtbanespillere i førstelagstroppen uaktuelle på grunn av skade. Harvey Elliott, Fabinho, Thiago, Naby Keita og James Milner er ikke med i kveldens tropp. 

Det fører til en situasjon der Jürgen Klopp kan bli tvunget til å bruke spillere han gjerne skulle spart til lørdagens hjemmekamp mot Brighton i Premier League. Manageren må ta vanskelige avgjørelser når det kommer til hvem som skal få hvile og hvem som skal spille. 

Unggutter inn? 

Dersom vi tar utgangspunkt i at Liverpool spiller i sin vanlige 4-3-3-posisjon, regner vi med at minst én unggutt vil få tillit på midtbanen. Det er svært overraskende om Jordan Henderson blir involvert i kveldens kamp. 

Alex Oxlade-Chamberlain kommer nærmest garantert til å starte. Det har han nemlig ikke gjort siden Norwich-kampen i tredje runde av ligacupen for en drøy måned siden. 

Ved siden av Ox kan Klopp se seg nødt til å bruke Curtis Jones, som kom inn i første omgang mot Manchester United etter en periode med skade. 

Tyler Morton, som imponerte i kampen mot Norwich da han spilte andre omgang, er den mest aktuelle til å ta den tredje plassen på midtbanen. 

Skulle Klopp ønske å hvile Jones inn mot helgen, kan unge James Balagizi være en annen kandidat til å spille på midtbanen. Men det kan være at det blir sett på som for risikabelt å kjøre to unge og uerfarne kort ved siden av Oxlade-Chamberlain. 

Også i angrepsrekka er det spennende hvem som får spille. Takumi Minaimino og Divock Origi starter etter all sannsynlighet, mens Sadio Mané kan ligge an til å ta den siste plassen etter at han kun var innbytter mot Manchester United. Kaide Gordon, som imponerte i forrige runde, blir ikke klar til denne kampen. Mateusz Musialowski er en annen av de unge kandidatene til å spille. 

Vi våger oss til å spå følgende lagoppstilling i kveld: 

Adrian - Neco Williams, Ibrahima Konaté, Joe Gomez, Kostas Tsimikas - Alex Oxlade-Chamberlain, Tyler Morton, Curtis Jones - Sadio Mané, Divock Origi, Takumi Minamino.

Skadesituasjonen

Assistentmanager Pep Lijnders kom med en oppdatering på de skadde spillerne på tirsdagens pressekonferanse. Slik ser situasjonen ut. 

Fabinho - Pådro seg en kneskade mot Atletico Madrid. Håper å være tilbake allerede i lørdagens kamp mot Brighton. 

Thiago - Vært skadet i leggen i over en måned. Kan komme tilbake til full trening denne uken, men Brighton-kampen kommer for tidlig. 

Naby Keita - Fikk en smell etter taklingen til Paul Pogba, men bør være tilbake om kort tid, skal vi tro uttalelsene fra Lijnders.

James Milner - Strekk i hamstringen mot Manchester United. Kommer ikke tilbake før landslagspausen som starter 8. november. Dermed vil Arsenal-kampen 20. november være første mulighet.

Kaide Gordon trente med laget mandag, men ikke for fullt. Caoimhin Kelleher sliter fremdeles med sykdommen som holdt ham ute mot Manchester United. Harvey Elliott er som kjent langtidsskadet.