Landslagsspissen kan bli klar til Liverpool-kampen

Claudio Ranieri holdt sin første pressekonferanse som Watford-trener, og var i det humoristiske hjørne før kampen mot Liverpool til helgen.

13. okt 2021 kl 21.57Stefan Fosse

Watford Football Club bekrefter på sine nettsider at Joshua King er tilbake i trening og vil bli vurdert inn mot kampen mot Liverpool på lørdag.

Nordmannen gikk glipp av Norges viktige VM-kvalifiseringskamper i landslagspausen, men er nå på vei tilbake.

Midtstopperne Francisco Sierralta og Christian Kabasele blir mest sannsynlig ikke klar til kampen.

Det samme gjelder Watfords nyeste signering, Nicolas Nkoulou, som kom gratis for en snau uke siden. Franskmannen er den tredje midtstopperen på skadelisten til «The Hornets».

Peter Etebo, som startet Watfords syv første kamper denne sesongen, vil heller ikke være tilgjengelig for Ranieri. Nigerianeren skadet seg stygt mot Newcastle og opererte for en drøy uke siden.

I godt humør!

Det blir etter alt å dømme William Trost-Ekoong og Craig Cathcart som vil få oppgaven med å stoppe Salah og co. Klarer de det vil Watfords nye trener, Claudio Ranieri, spandere middag på hele laget!

Kjenner godt til Watford-eierne

Ranieri tok over Watford i forrige uke. Liverpool-kampen på lørdag blir hans første som sjef på Vicarage Road, og hans første Premier League-kamp siden 2019. Da fikk han sparken etter drøye fire måneder som sjef i Fulham. På dagens pressekonferanse snakket han om hva han forventer av laget sitt framover.

– Min stil, når jeg var spiller, er veldig lik engelsk fotball: Veldig tøft og sterk i hver duell. Det er det jeg vil ha av spillerne mine. Jeg vil at de skal spille bra, men også ha den engelske ånd, sa Ranieri på pressekonferansen.

Den italienske treneren snakket også varmt om spillerne han har til rådighet.

– Jeg vil sette min filosofi. Alle trenere har sin egen. Heldigvis har jeg gode spillere og jeg håper de kan følge meg så fort som mulig.

Ranieri kjenner også Pozzo-familien veldig godt. De er eierne av Watford, og mest kjent for å skifte trenere i en vanvittig tempo.

– Watford er et godt lag i Premier League. Jeg har kjent Pozzo-familien i lang tid. En gang, for rundt 20 år siden, møtte Giampaolo Pozzo (Faren til nåværende eier, Gino Pozzo). Han ville ha meg til Udinese. Vi fikk ikke det til, men etter det har vi vært veldig, veldig nære venner, sa Ranieri. 

TILBAKE: Claudio Ranieri tok over Watford forrige uke. Han trente Sampdoria i to sesonger før han ga seg etter forrige sesong. Nå er han tilbake på trenerbenken.

TILBAKE: Claudio Ranieri tok over Watford forrige uke. Han trente Sampdoria i to sesonger før han ga seg etter forrige sesong. Nå er han tilbake på trenerbenken.

Gleder seg til å møte Klopp

Ranieri brukte også litt tid på å snakke om Jürgen Klopp under pressekonferansen. Den nye Watford-treneren var full av lovord om manageren han møter i Premier League-comebacket.

– Han er en veldig god trener. Han har vunnet alt og jeg glad for å møte han på lørdag.

– Jeg så på treningsøktene hans for lenge siden, da han var i Dortmund, sa Ranieri om Klopp.

Watford-treneren har troen på en bra kamp.

– Det vil bli en bra kamp. Jeg må forberede meg godt. 

Liverpool møter Watford på Vicarage Road 13:30 på lørdag.