– Takle er ikke det eneste jeg kan

Conor Bradley imponerte i sin første start for Nord-Irland, selv om hans lag tapte 2-1 for Bulgaria.

13. okt 2021 kl 10.53Einar Kvande

Conor Bradley hadde allerede spilt tre A-landskamper for Nord-Irland før han fikk debuten sin for Liverpool, i ligacupkampen mot Norwich i september.

I går kveld var han for første gang i startoppstillingen til nord-irene, og Liverpool-backen var på mange vis den store beholdningen for Nord-Irland i en kamp hvor de tapte 2-1.

«Conor Bradleys spill i hans første start for Nord-Irland ga i det minste Ian Baraclough noe positivt etter en skuffende andreomgang da det ble tap 2-1 for Bulgaria i VM-kvalifiserignen», skriver Independent.

Landskamp nummer fem

I sine fire sene innhopp tidligere for landslaget har Liverpool-backen utmerket seg med noen robuste taklinger. Men i hans femte landskamp, som altså var hans første fra start, spilte han i en mer offensiv rolle hvor han var med fremover på høyresiden og fikk vist frem hele sitt repertoar.

«Bradley var en konstant trussel for Bulgaria i en førsteomgang som Nord-Irland dominerte. Han skapte sjanser for Jordan Thompson og Josh Magennis, og vant også en corner da han løp inn i feltet og utfordret to forsvarsspillere», skriver Independent.

– Mitt spill handler ikke bare om taklinger. Jeg liker å være med fremover, slå ballen inn i feltet og utfordre motstpillere. Taklinger er ikke det eneste jeg kan gjøre, og det var fint å få vise fansen at jeg kan gjøre andre ting også, sa en beskjeden Bradley etter kampen.

– Selvsagt er vi skuffet, for vi følte at vi fortjente minst ett poeng, om ikke alle tre. Vi burde ha tatt vare på sjansene våre. Vi hadde nok sjanser til å vinne kampen, konkluderte han. 

– Forhåpentligvis var dette min første start av mange. Jeg må fortsette å imponere Ian og de andre trenerne, og forsøke å bli tatt med i troppen.

Ble byttet ut

Baraclough byttet ut Bradley til fordel for Stuart Dallas i det 67. minutt, kort tid etter at Bulgaria hadde tatt ledelsen.

– Conor kan være stolt over sitt spill. Han startet kampen, og håndterte alt han fikk av oppgaver. Han er en veldig moden spiller for alderen, uttaler landslagssjefen. 

– Vi er godt fornøyd med utviklingen hans, og nå må vi sørge for at den fortsetter på samme måten. 

– Vi byttet ham ikke ut fordi han spilte dårlig, men fordi vi følte vi trengte litt mer rutinerte spillere ute på banen. 

Det var dog et trekk som ikke fungerte for Nord-Irland, som aldri så ut til å være istand til å utligne igjen.

Conor Bradley kom til Liverpool i 2019, og signerte sin første proffkontrakt i fjor. I år ble han belønnet med en ny langtidskontrakt, og var med på førstelagets sesongoppkjøring i Østerrike, der han fikk prøve seg mot Stuttgart.

I september fikk han altså sin førstelagsdebut i ligacupkampen mot Norwich, og kanskje får han en ny sjanse mot Preston i fjerde runde i slutten av denne måneden.