«Scousers all over the world»

The Travelling Kop dro frem en god, gammel kjenning på tribunene på Old Trafford – og ga den Salah-behandlingen.

Det var på bortekampen mot Bayer Leverkusen i 2005 at vi for første gang finner spor av kombinasjonen «Liverpool-supportere» og «Status Quo».

Målmusikk ble soundtrack

Lagene møttes i åttedelsfinalen av Champions League. I første kamp på Anfield vant Liverpool 3-1, og i returoppgjøret ble resultatet akkurat det samme til Liverpool. Det ene Leverkusen-målet på Bay Arena skulle bli avgjørende for sangen vi kunne høre om igjen og om igjen på Old Trafford søndag.

Liverpool tok ledelsen med et Luis Garcia-mål etter 28 minutter, og doblet ledelsen med samme målscorer fire minutter senere. Det var nok få som tvilte på at det var Benitez menn som skulle avansere til kvartfinalene, men Milan Baros fjernet all tvil da han la på til 3-0 etter 67 minutter.

Det var en feststemt borteseksjon, som neppe brydde seg nevneverdig om at Leverkusen presset, oppgaven var nemlig for stor. De scoret et trøstemål i det 88. minutt, og kanskje gjorde det målet alle en tjeneste.

Bayer Leverkusen bruker nemlig «Rockin All Over the World» av Status Quo som målmusikk. Da låta strømmet fra høyttalerne rundt stadion i sluttminuttene av kampen, ble den kjapt adoptert og skreddersydd bortesupporterne.

Man kan så vidt høre målmusikken 10 minutter ut i denne filmen, og noen sekunder senere kan man ane at Liverpool-supporterne fortsetter å synge den:

«And I like it, I like it, I like it, I like it, I li-li-li-like it, li-li-li, Here we go-o, scousers all over the world!»

Sangen ble turneringens soundtrack – den fulgte laget helt til finalen i Istanbul i 2005, hvor vi bevitnet et mirakel. And we like it.

Salah-versjon

«Scousers All Over the World» dukker opp her og der, men fikk for alvor spilletid søndag da Manchester United fikk juling av Liverpools angrepsspillere. Mohamed Salah scoret tre mål – den første spilleren til å score hattrick for et bortelag på Old Trafford i Premier League – og de tilreisende supporterne var i fyr og flamme. De dro frem den gamle kjenningen, og tilpasset teksten.

«And I like it, I like it, I like it, I like it, I li-li-li-like it, li-li-li, Here we go-o, Salah’s scored ten in a row!»

For det er sant som de sier, Salah har scoret i ti kamper på rad. Egypteren har scoret 15 mål på sine 12 kamper for Liverpool så langt denne sesongen. And we like it.