Wallasey-gutten har hatt en uke han sent vil glemme, og han vil få flere sjanser til å dele garderobe med sine forbilder

Skadesituasjonen lysnet betraktelig for Liverpool denne uken, men Jürgen Klopp vil nok likevel holde av en plass i troppen mot Southampton til unge Tyler Morton.

Det begynner å bli noen år siden Liverpools speider på Wirral, Geoff Peters, tok opp telefonen og ringte Liverpool-ledelsen for å informere om at han hadde oppdaget en lovende midtbanespiller.

På den tiden løp Tyler Morton rundt på banen til Birkenhead Grammar School. Han var for ung til å signere noen kontrakt den gangen, men fikk en fast plass ved Liverpools pre-akademi-program for seks til åtteåringer. På den tiden trente han også med Everton, mens han spilte kamper for barnelaget Greenleas i Wallasey i helgene.

Drømmeuken

I løpet av den siste uken har Morton debutert både i Premier League og Champions League, og han spilte sågar hele Champions League-kampen mot Porto. Det var etter en sommerturnering i Manchester at Liverpool bestemte seg for å hente ham til klubben.

Mortons far, Scott, var henrykt, for han var Liverpool-supporter, og det var også sønnen. Tyler hadde muligheten til å bli Everton-spiller, men det var på Anfield han ønsket å spille. 

Mot Porto kunne man tro at Champions League-debutanten hadde spilt på midtbanen til Liverpool i en mannsalder.

Han behandler ballen som en gjeter behandler et lam, og han tok nivået umiddelbart. Han elsker å ha ballen i beina. Han er hardtarbeidende, og har tydelig lært av forbilder som Jordan Henderson og James Milner.

Nå er de to veteranene skadefrie igjen, og da kan det ironisk nok være de som gjør at Morton vil være tilbake på innbytterbenken mot Southampton.

Imponerte Thiago

Da Thiago så Morton trene for første gang, ble han tydelig imponert.

– Hvem er denne spilleren?

Det vet spanjolen nå, etter å ha storspilt sammen med Morton mot Porto.

Jürgen Klopp ble imponert allerede under treningsleiren i Østerrike i sommer.

– Du kunne se hans eminente teknikk, har Liverpool-manageren sagt om den saken.

I debuten mot Norwich i ligacupen fikk han en omgang på banen, og ifølge Klopp skal selvtilliten hans fått et skikkelig løft etter den kampen. 

– Etter dette har vi sett den virkelige Tyler Morton, har Liverpool-manageren konkludert.

Tilbake på benken mot The Saints?

Siden han sluttet seg til Liverpool som sjuåring har stortalentet fra Wallasey blitt betraktet som den beste spilleren i sin aldersgruppe gjennom hele akademikarrieren. Trenerne ved akademiet i Kirkby har sett likheter med Trent Alexander-Arnold i Morton. 

Med Fabinho, Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner og Jordan Henderson skadefrie alle som en, skal det vel godt gjøres om 19-åringen får sin første kamp fra start i Premier League mot Southampton, men med Naby Keita, Curtis Jones og Harvey Elliott fortsatt ute med skader vil nok Klopp finne en plass på benken til unge Morton.

Så langt står han bokført med fire kamper for favorittlaget, og det skal vel også godt gjøres om dette tallet ikke er betraktelig høyere når sesongen er over.