– Thiago er en utrolig spiller for oss, men når vi spiller onsdag-lørdag må vi tenke oss om

Jürgen Klopp snakket om utfordringene med å holde spillerne skadefri og klare i det hektiske kampprogrammet.

Thiago Alcantara spilte en strålende kamp mot Porto, og scoret et vakkert mål som mange fortsatt ser om igjen og om igjen, selv om det nå er to dager siden. Jürgen Klopp valgte å ta ham av banen etter 63 minutter.

– Thiago er en utrolig spiller for oss så klart, men vi fant løsninger da han ikke var tilgjengelig, og vi må finne løsninger, sa Klopp på spørsmål om spanjolen på dagens pressekonferanse.

– Det handler ikke om én spiller ut eller inn. Kvaliteten vi har i laget vårt når midtbanespillerne våre er friske – bare for å snakke om midtbanespillerne – så har vi utrolige alternativer for å være ærlig, med de spillerne vi har her.

– Thiago har et veldig spesielt ferdighetsregister, absolutt, og det er til stor hjelp når han er på banen og har rytmen og slike ting. Utfordringen vår er å sørge for at han får rytmen, men ikke drar det for langt. Men det er et problem vi har med stort sett alle spillerne. Det er utfordringen vi har hele tiden, og spesielt med alle kampene vi har i vente. Det var grunnen til at vi tok ut Thiago i denne kampen mot Porto. Bare for at han ikke skulle kunne bli for sliten i kampen, siden det er da skadene ofte kommer.

– Vi har gjort lignende ting med Ox. Han har spilt mange kamper, og vi må tenke på de samme tingene.

Onsdag-lørdag er en utfordring

For 10 dager siden hadde Liverpool store utfordringer på midtbaneplass, og Klopp mente han hadde «to og en halv midtbanespiller tilgjengelig». Nå er situasjonen annerledes. Harvey Elliott, Naby Keita og Curtis Jones er fortsatt ute, men Thiago, Fabinho, Jordan Henderson og Alex Oxlade-Chamberlain er alle tilgjengelig. I tillegg har Tyler Morton kommet inn på laget, først som innbytter mot Arsenal, og så fra start mot Porto.

– Andre spillere kom tilbake fra skader. Fab kom for eksempel tilbake fra Brasil med en skikkelig dårlig mage. Han spilte hele kampen mot Arsenal, og det var mulig, men vi tenkte «okei, vi trenger ikke å risikere dette», så vi utelot ham mot Porto. Han spilte kun 25 minutter.

Klopp mener den store utfordringen er den korte tiden mellom kampene. Nå spiller laget onsdag-lørdag – og det samme skjer neste uke. Da kommer skal laget til Goodison Park på onsdag, før det er ny kamp borte mot Wolverhampton neste lørdag. Han vil trenge alle spillerne i denne perioden.

– Hendo kom tilbake skadet fra landslagssamling, Robbo kom tilbake skadet fra landslaget, så du må komme gjennom disse kampene. Når du spiller onsdag-lørdag, så må du alltid tenke på «hvordan kan vi gjøre endringer?». Lørdag-onsdag er noe helt annerledes – for da har du én dag ekstra, og det er det du trenger. Onsdag-lørdag, etter alle kampene vi har spilt… Da må vi tenke oss om.

Liverpool - Southampton spilles lørdag kl. 16.00, og vises på TV 2 Sport Premium