Vi fulgte pressekonferansen– Ingen nye skader før Southampton-kampen

Manageren har kommet med siste nytt før lørdagens kamp.

Fredag holdt Jürgen Klopp sin pressekonferanse før Southampton-kampen, og denne gang var det journalister fysisk tilstede. Det er faktisk første gang det er en fysisk pressekonferanse siden Liverpool flyttet til AXA Training Centre for over et år siden.

Pressekonferansen ble streamet på YouTube, og du kan se den i videovinduet øverst.

Her er alt Klopp sa:

Start kl. 13.15

Samtidig som VM i sjakk starter  i Dubai, skal Jürgen Klopp sette seg ned med pressen på AXA Training Centre.

Det er over halvannet år siden sist Klopp fikk spørsmålene på pressekonferansen før kamp fra journalister som var fysisk i samme rom, men slik skal det altså foregå i dag.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst, eller følg oppdateringene i denne saken underveis.

En liten forsinkelse

Pressekonferansen skulle vært i gang 13.15, men det er altså en liten forsinkelse. Vi følger med, og oppdaterer når det er i gang.

Nå er Klopp på plass

Første spørsmål om stallen og skadesituasjonen

– Akkurat nå er det mye bedre. For ti år siden hadde vi to og en halv midtbanespiller. Nå er det bedre.

– Vi kunne bruke Porto-kampen til å bruke noen spillere og hvile noen spiller, og jeg må nå ta avgjørelser, og det er kult.

– Men det er for én kamp, og vi har mye i vente. Det er definitivt bedre enn det var for to uker siden.

Om å møte Southampton

– De tapte sent mot United, i FA-cupen mot Chelsea var det straffekonkurranse.

– Ralph organiserer et godt lag der, og de forventer kanskje ikke å ha ballen, men er godt organisert. De spiller 4-4-2, og bytter av og til underveis til fem bak. De er veldig godt organisert. 

– Vi må være kreative for å bryte dem ned. De får ikke mange skudd imot seg. Det er et av problemene vi må finne løsninger for.

– Det vil bli den siste hjemmekampen på 10 dager eller lenger, men det er en hjemmekamp, så jeg håper at vi bruker det og får en skikkelig atmosfære, for det vil være essensielt. De er godt organisert, så vi må være klare.

– De er ikke bare et lag som kontrer. De har veldig aktive backer, har gode ballspillende vinger. Spissene er gode med ballen og en skikkelig trussel. De er et godt fotball-lag.

– Vi vet hva vi må gjøre. De har en stor fordel med at de ikke spilte i midtuken, men det gjorde vi. Onsdag-lørdag er ikke den beste rytmen, men det er det vi har. Vi må være så restituert og klare som vi kan være.

Rangnick til Premier League

– Vanligvis snakker vi ikke om ting som ikke er bekreftet ennå, men forteller du meg at det vil skje så skal jeg tro deg.

– Dessverre kommer det en god trener til England og Manchester United. Ralph er en veldig erfaren manager. Han bygget to klubber fra ingenting til å bli skikkelige trusler i Tyskland i Hoffenheim og Leipzig.

– Han har hatt mange ulike jobber i fotball, men han har foretrukket å være trener, og det er det han er best til. De vil bli godt organisert, og det er ikke gode nyheter for andre lag.

– Men alle trenere trenger tid til å trene med lagene, og han vil raskt forstå at det ikke er tid til å trene fordi det er kamper hele tiden. Han er en veldig fin fyr, og utmerket trener.

Mer om Rangnick

– Han er høyt ansett. Der han har vært har han gjort en utrolig jobb.

– Han startet veldig ung i Stuttgart, og trente andrelaget. Jeg husker ikke helt, men tror han tok Ulm til Bundesliga, som var helt sykt. Han jobbet seg oppover derfra.

– Jeg var en veldig ung trener da han var i Hannover og vi møttes. Han har kanskje glemt det, men de spilte alltid mot vår motstander uken etter, så han ringte meg for å få all informasjonen han trengte. Men de rykket opp, og det gjorde ikke vi. Så han skylder meg fortsatt noe!

– I fotballverden i Tyskland er han veldig høyt ansett.

Venstrebackssituasjonen i klubben

Klopp fikk spørsmål om Tsimikas og Robertson.

– Han presser ham, men jeg ser ikke på det på den måten.

– Robbo er Robbo. Det er litt rart at folk fort glemmer hvor god Robbo er, bare fordi Kostas også er god. Takk gud for at han også er god. Det er fint at vi nå har denne løsningen, da vi ikke hadde en vanlig løsning og vi måtte bruke Milly der. Han gjorde det eksepsjonelt, men nå har vi andre løsninger.

– Det er bra. Vi har Kostas, og Owen Beck på vei opp, et stort talent. Det er bra for oss. Men jeg tviler ikke på Robbo i det hele. Du sa da han kom inn sist. Han spilte ikke fordi han hadde den lille skaden, si vi delte på intensitieten mellom de to.

– Robbo er en utmerket spiller. Jeg vet ikke om han har variert i prestasjonene, men du kan ikke stole på en spiller den ene dagen og ikke den neste. Det er slik du får ut det beste av spillere.

– Jeg er veldig glad for at Kostas presterer som han gjør. Robbo trengte et halvt år, og Kostas trengte et år, men nå ser vi hvor god han er.

Hasenhüttls kommentarer om Liverpools som er tilbake på sitt beste

– For å være tilbake på vårt beste må vi ha en god balanse i laget. Vi har scoret to mål i hver kamp, men vi slapp inn for mange mål i noen kamper.

– Vi må ha balanse, og ta den nødvendige risken offensivt, men samtidig forsvare oss så godt som mulig. Vi må stå høyt, og være på vårt beste defensivt. Også med presset. Da er vi veldig vanskelig å møte.

– Dersom bare to eller tre av tingene fungerer har vi svakheter. Vi føler ikke at vi er ferdige, men vi er på vei. Vi sammenligner oss ikke med tidligere lag, men ønsker bare å være så gode som mulig nå.

– Premier League er den beste ligaen

– Premier League tar steg hvert år, men det handler ikke om oss, City og Chelsea. Forbedringen i hele ligaen ser du på lagene like bak.

– Slik Brighton har spilt er eksepsjonelt, Aston Villa har et utrolig lag, United vet vi alt om, Tottenham har noen problemer nå men vil være tilbake. Arsenal spiller strålende fotball, Wolves er tilbake med en god sesong. Ligaen er så sterk, jeg ville ikke trodd det for noen år siden.

– Det er utrolig tøft. Dette er den beste ligaen vi har hatt så langt, men det er ikke bare på grunn av de tre topplagene, men på bakgrunn av nivået generelt.

Om å holde Thiago frisk

– Thiago er en utrolig viktig spiller for oss. Vi fant løsninger da han var ute, og vi må finne løsninger. Det handler ikke om én spiller.

– På midtbanen har vi utrolige valg. Thiago har et veldig spesielt ferdighetsregister, og er veldig fin å ha når han er i rytme og slikt. Vi må sørge for at han kan få rytme, men ikke overdrive det. Slik er det med alle spillere, og med alle kampene vi har.

– Vi tok ham av i kampen mot Porto for å få en sjanse til å unngå at han ble sliten, det er da skadene kommer. Vi har tenkt på det samme med Ox. Fab kom tilbake fra Brasil og hadde vondt i magen – det hadde vært mulig å bruke ham, men droppet det og brukte han 25 minutter.

– Hendo og Robbo kom tilbake skadet fra landslagssamling. Onsdag-lørdag må vi tenke på hva vi må endre. Med onsdag-søndag er det annerledes, men nå må vi tenke på det.

Gjennomgangen av engelsk fotball

– Generelt liker jeg slike ting. Jeg hørte om det i morges, men har ikke hatt tid til å gå gjennom det ennå.

– Jeg forstår problemet og ønsket om å endre noe. Det er mye vi kunne endre for å hjelpe lavere divisjoner. Den profesjonelle fotballen i England går veldig bra, og talentutviklingen i akademiene sammenlignet med hvordan det var tidligere.

– For gressrøttene og divisjonene lenger ned kan jeg se for meg at det trengs hjelp. Jeg må få mer informasjon om det.

Spillerne ute

Naby Keita, Curtis Jones og Harvey Elliott er spillerne som ble nevnt som ute. Det er også Roberto Firmino og Joe Gomez.

– Jeg har ikke fått noe ny informasjon på telefonen min denne morgenen om andre problemer. Spillerne som var involvert i stallen i forrige kamp mot Porto bør være tilgjengelig igjen.