Pressekonferanse:– Hva har jeg med det å gjøre? Jeg har ikke tenkt på Manchester United et sekund

Jürgen Klopp fikk spørsmål om sparkingen av Ole Gunnar Solskjær da Liverpool-manageren og Thiago Alcantara møtte pressen i ettermiddag.

Jürgen Klopp og Thiago Alcantara møtte pressen i forkant av hjemmekampen mot Porto. En kamp som spilles på Anfield onsdag kveld.

Du kan se pressekonferansen i vinduet under, eller du kan lese de viktigste uttalelsene her på Liverpool.no.

Pressekonferanse

Om sparkingen av Solskjær og hvordan det er å konkurrere med Liverpool, City og Chelsea

Hva har jeg med det å gjøre? Jeg har ikke tenkt på Manchester United et sekund. 

Om at Liverpool kan komme til å stille B-preget

Vi respekterer alltid turneringen, men vi må tenke på oss selv. Hendo kom inn mot Arsenal, men jeg vet ikke 100 prosent hvordan han er nå. Det samme med Robbo. Det er omtrent på samme stadium i rehabiliteringen. Oppstillingen vår får dere se i morgen. Vi skal forsøke å vinne denne kampen, og den neste. Våre motstandere vil være svært motiverte. For de første vant de der på en måten de ikke likte, og dersom de vinner i kveld vil de gå videre med poeng mot Atletico i siste kamp.

Er dette den beste formen noen av dine lag har vært i?

Nei, jeg tror ikke det. Formen er god, men vi tar ingenting for gitt. Det er vanskelig å spille fotball på dette nivået. Vi må finne rytmen, og score mål samtidig som vi ikke slipper inn mål.

Det er ikke vanskelig å forberede seg til denne kampen, selv om vi allerede er gruppevinnere. Som manager for Liverpool skal du forsøke å vinne kampen i morgen. Vi må ikke vinne den, men vi ønsker å vinne den.

Vanligvis har vi kjempet til siste kamp i gruppespillet. Den eneste forskjellen er at vi nå slipper det.

Om formen til Takumi Minamino

Han er i god form, og det hjelper når du ønsker å starte fotballkamper. Han var kanskje vårt førstevalg på bytte i fem posisjoner mot Arsenal. Han scoret mål, og du har sett selvtilliten hans vokse de siste månedene. Han vil definitivt få sine minutter.

Sist Liverpool spilte en Champions League-kamp uten betydning ble Diogo Jota skadet

Det er lett for dere å si at vi skal utelate alle våre førstelagsspillere, for at de ikke skal bli skadet, men vi må respektere integriteten i turneringen. 

Ville jeg ha gjort den samme vurderingen igjen i den kampen Jota ble skadet. Ja, er svaret på det. 

Det er ikke fair at dere henter opp en slik gammel historie om at en spiller ble skadet. I morgen kan jeg ikke tenke på mulige skader.

Fire seiere og en uavgjort mot Porto - 16-2 i målforskjell

Jeg elsker portugisisk fotball. Dere produserer en rekke verdensklassespillere. Portugisiske landslagsspillere spiller for de beste klubbene i verden. 

Alle de portugisiske klubber jobber godt med sine talenter. Vi er store beundrere av hva dere gjør. 

Alle disse verdensklassespillerne spiller ikke lenge i Portugal, men blir kjøpt opp av klubber i andre ligaer.

Veldig mange teknisk og taktisk begavede spillere, med konkurranseinstinkt.

Vi har vært veldig gode mot Porto. I forrige kamp var de veldig uheldige, og de spilte også uten sine faste midtstoppere. 

Vi forbereder oss på å møte et veldig sterkt Porto-lag i morgen, som har svært mye å spille for. 

Skal vi vinne i morgen, må vi vinne kampen sammen. 

Om Tyler Mortons fremgang

Jeg vet ikke hva som vil skje i morgen, men fremgangen hans har vært veldig god. Etter Norwich-kampen fikk han en helt annen selvtillit. Etter den kampen har vi sett den virkelige Tyler Morton. Han leverte en moden prestasjon mot Preston. 

Vi kan snakke mye om disse guttene, og vi kan la dem trene med oss, men så må vi hjelpe dem med å bringe dem på banen på riktig tidspunkt.

Jürgen Klopps del av pressekonferansen er over

Thiago Alcantara er på plass

Hva syntes du om din egen prestasjon mot Arsenal?

Jeg har prøvd å unngå skader gjennom hardt arbeid og daglige rutiner. Det viktigste er å være skadefri og klar. Vår kamp mot Arsenal ga oss fornyet energi. Vi spilte god fotball, og vant mot et tradisjonelt godt lag.

Hva har vi i vente fra deg i en Liverpool-drakt nå?

Vi skal prøve å vinne så mange kamper som vi kan, og prestere på et høyt nivå. Vi skal praktisere det treneren forteller oss. Vi ønsker å vinne, og vinne på vår måte. Det handler ikke om hvem som spiller, men om hele gruppen. Vi må prestere på høyeste nivå.

Kan Liverpool vinne Champions League denne sesongen?

Det er veldig vanskelig å vinne Champions League. Jeg har vunnet turneringen to ganger, men har hatt åtte forsøk uten å vinne. Vi skal prøve å bli bedre for hver kamp, og da kan vi oppnå alt vi ønsker å oppnå.

Dominansen til engelske lag

Alle land har sine perioder i fotballhistorien. Spanske har også hatt en periode der de vant mesterskap. Premier League er nå den sterkeste ligaen i verden. Men fotball er likedan over alt. Vi må bare omstille oss til lagene vi skal møte.

Om egen Liverpool-karriere så langt

Det første året hadde jeg Covid og skader, og vi slet forrige sesong på grunn av mange skader. Denne sesongen har det vært bedre, og jeg forsøker å hjelpe laget. Vi forsøker å vinne, og jeg er en del av den gruppen.

Om sin egen fotballfremtid

Jeg spiller fotball, og bryr meg ikke om rykter. Jeg fokuserer på laget jeg spiller for. Dette er et nytt eventyr for meg i Premier League, og jeg vil forsøke å vinne så mange trofeer som jeg kan.

Thiago blir bedt om å sammenligne dette Liverpool-laget mot lagene han har spilt for i Bayern og Barcelona

Spørsmålet er hvordan du presterer i hver enkelt kamp. Både for Bayern og Barcelona spilte jeg for lag som dominerte sine ligaer, og jeg opplevde noe av det samme her i Liverpool. Det er den samme sulten her også. Jeg har spilt for karismatiske trenere, som har hjulpet sine spillere til å prestere bedre. Forskjellen er måten lagene spiller på. 

Om de tolv siste månedene

Jeg har 100 prosent valgt riktig ved å komme hit. Jeg hater skader, og det er synd at det er en del av fotballen, men det er en del av livet. Når vi er skadefrie skal vi forsøke å prestere på et så høyt nivå som mulig.

Liverpool har en annen spillestil enn Thiagos tidligere klubber

Jeg kom hit for jeg ønsket å vinne, og jeg ønsket å gå ut av komfortsonen og prøve nye ting. Fotball handler om å lære. Med min rutine kan jeg bli bedre ved å lære nye ting. Jeg ønsker å dominere kamper og vinne. Hvorfor kan jeg ikke gjøre det her?

Pressekonferansen er over