Jota og Portugal får en tøff vei til VM, mens Williams og Robertson kan måtte knive mot hverandre om VM-billetten

Tre Liverpool-spillere vet nå veien videre til Qatar-VM.

Trekningen av playoff til VM i Qatar ble foretatt i ettermiddag, og tre Liverpool-spillere fulgte nok ekstra godt med. Andy Robertson (Skottland), Diogo Jota (Portugal) og Neco Williams vet nå hvem som må slås skal de sikre seg VM-billett, og nåløyet blir trangt for alle tre.

Det er tolv nasjoner som skal spille om tre plasser til VM. Først skal de tolv lagene spille seks semifinaler torsdag 24. mars – og de seks vinnerne møtes i tre finaler tirsdag 29. mars, der vinnerne tar seg til VM-sluttspillet neste år.

Wales trakk hjemmekamp mot Østerrike i sin semifinale, mens Skottland møter Ukraina på Hampden Park. Dermed kan det bli en finale mellom to Liverpool-spillere i Cardiff, dersom det blir hjemmeseier i disse to semifinalene.

Portugal trakk hjemmekamp mot Tyrkia i semifinalen, men kan få tøff motstand i finalen, dersom Italia slår Nord-Makedonia i sin semifinale, og kommer på besøk i finalen.

Med andre ord vil enten Portugal eller Italia ikke komme til VM. 

Både Jota og Williams er nok fornøyde med at de får spille begge de avgjørende playoff-kampene på hjemmebane, men Robertson trenger heller ikke forlate balløya i slutten av mars.