Jones var veldig heldig - Klopp med siste nytt om åtte spillere på skadelisten

Sadio Mané er klar for innsats mot Arsenal, mens det vil bli tatt sene avgjørelser når det gjelder Jordan Henderson og Andy Robertson.

Trioen Mané, Henderson og Robertson fikk alle skader under spill for sine respektive landslag i den siste landslagsperioden.

Mané har vært tilbake i full trening denne uken, og er helt friskmeldt etter smellen han fikk i ribbeina. 

– Sadio går det bra med. Han har smerter, men det går bra. Alle som har fått en smell i ribbeina vet hvor smertefullt det kan være. Men Sadio har trent med oss i alle øktene nå.

– Vi tok ham ut av deler av økter der vi visste det ville bli full kontakt, og slike ting, for vi vil at skaden skal få mer tid til å leges helt. Men han ser bra ut.

– Robbo var heldig. Jeg tror vi kan si det. Skaden skyldes trolig det harde kampprogrammet han har vært gjennom, mer enn noe annet, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Han var smart nok til selv å ta den riktige avgjørelsen. Han gikk av banen med en gang han kjente noe. Det gjør han vanligvis ikke. Denne gangen handlet han helt riktig, så det er en god sjanse for at han kan bli involvert i helgen.

– Hendos skade er litt alvorligere enn Robbos skade, men han har også en sjanse til å rekke helgens kamp. Vi jobber for at han skal bli klar. Det er ikke noen alvorlig skade, men vi har kort tid på oss, så vi får se om han blir klar til lørdag. Jeg er 100 prosent sikker på at han blir klar til kampen deretter, men han har en sjanse til å bli klar til Arsenal-kampen også.

Kvartett går glipp av Arsenal-kampen

Arsenal-kampen kommer definitivt for tidlig for Roberto Firmino, Joe Gomez, Naby Keita og James Milner. Alle disse fire ble skadet før landslagsperioden.

– Joe er fortsatt ikke tilgjengelig. Han er på god vei, og det ser ganske bra ut. Det var opplagt at han trengte noen uker, og han er fortsatt ikke ferdig med rehabilteringen. Men han er som nevnt på god vei, sier Klopp.

– Naby og James er også på god vei, og nærmer seg. Men de vil ikke være tilbake i full trening med laget før i neste uke engang. Vi får se hva det betyr for Porto-kampen, men de vil ikke være tilgjengelige i helgen.

– Bobby nærmer seg, men blir ikke klar til helgen. Vi får se. Det vil nok fortsatt ta litt tid.

Jones var veldig heldig

Klopp kom også med en oppdatering på Curtis Jones, som vil være ute i flere uker med sin øyeskade. Liverpool-ledelsen ønsker ikke å ta noen sjanser med scouseren, og vil være svært forsiktige med ham.

– Som manager trodde jeg at jeg hadde opplevd alle slags skader, men denne var veldig merkelig. Men vi kan konkludere med at han har vært veldig, veldig heldig, for øynene er ikke noe du skal spøke med, for å si det slik.

– Han er i god forfatning, men han får ikke lov til å gjøre så mye for øyeblikket. Vi må vente på grønt lys fra legene. Curtis har det helt bra. Han har fått tilbake synet, og slike ting, men øyet må få leges helt.

Divock Origi og Harvey Elliott blir ikke nevnt av Klopp i oppdateringen Liverpool-manageren kom med i ettermiddag.