Null baklengs med Tsimikas på banen

Kostas Tsimikas har virkelig vist seg som en konkurrent for Andy Robertson denne høsten.

Kostas Tsimikas hadde en veldig tøff debutsesong på Anfield, med Covid-19, skader og et forsvar der det allerede var store utskiftninger. Jürgen Klopp valgte å bruke de spillerne som kjente systemet best fra før der det var mulig, og det gjorde at Andy Robertson spilte nesten alt forrige sesong.

Denne sesongen har grekeren virkelig vist seg som en verdig konkurrent på venstrebacksplassen. Robertson fikk en skade da han spilte for Skottland i VM-kvalifisering tidligere denne måneden, og det har gjort at Tsimikas har startet de to siste kampene.

Og når 25-åringen på venstrebacken, har Liverpool en veldig imponerende statistikk.

De røde har spilt åtte kamper. Det har endt med åtte seire – og åtte clean sheets. Faktisk har de røde kun sluppet inn i én av ti kamper der Tsimikas har fått minutter denne sesongen. Det var i hjemmekampen mot Chelsea, og grekeren kom inn de siste fire minuttene da Chelsea for lengst hadde scoret sitt mål i kampen.

– Sunn konkurranse

Robertson kom inn og spilte nesten en halvtime mot Porto, og det var tydelig at skotten var veldig spillesugen og tent. Spilleren Jürgen Klopp omtaler som «verdens beste venstreback», har nå skikkelig konkurranse om plassen.

– Det er en veldig sunn konkurranse. Jeg og Andy jobber mye på trening. Vi gir absolutt alt vi kan for være på laget, sier Tsimikas i et intervju med Liverpoolfc.com

– Etter min mening er det en veldig, veldig sunn konkurranse. Vi hjelper hverandre, og står hverandre nært. Dersom noen av oss trenger noe, spør vi hverandre. Vi prøver alltid å finne den løsningen som er best for laget, og jobber for det. Jeg er glad for at jeg har den spilleren ved siden av meg, og at konkurransen er slik, sier han videre.

Ser frem mot Southampton

Tsimikas vet at det blir en tøff kamp når Southampton gjester Anfield på lørdag.

– Alle kamper i Premier League er veldig tøffe. Southampton er et veldig godt lag. De forsvarer seg sammen, og løper ekstremt. Det er et veldig fysisk lag, sier han.

– Vi må holde oss til planen med å spille god fotball og vinne kampen for å oppnå målene våre, sier han videre.

Liverpool - Southampton spilles lørdag kl. 16.00, og vises på TV 2 Sport Premium.