Flere faktorer ligger bak forvandlingen

Etter en trøblete debutsesong har Kostas Tsimikas fremstått som en helt ny spiller i Liverpool-rødt så langt denne sesongen.

12. okt 2021 kl 11.12Einar Kvande

Koronainfeksjon, skader og tøff konkurranse på venstrebackplassen gjorde sitt til at debutsesongen til Kostas Tsimikas i Liverpool ble et aldri så lite mareritt. Grekeren var involvert i bare sju kamper, og kun tre av dem var fra start. 

Forvarsspilleren skjønte at det måtte endringer til.

– Det første jeg bestemte meg for var at jeg måtte spille flere kamper enn i fjor, forklarer Liverpools greske scouser til klubbens offisielle nettside.

– Noe av det viktigste for en fotballspiller er å holde seg skadefri, og i fjor hadde jeg en del skadeproblemer. Mitt første mål var å holde meg skadefri, mitt andre mål var å bidra med målgivende pasninger, og det tredje målet var å vinne alle kampene. Dette er målene jeg setter meg foran hver kamp. Min største drøm er å vinne trofeer med dette laget, utbroderer venstrebacken.

Så langt er grekeren i rute. Han står allerede bokført med fem kamper for Liverpool denne sesongen, inkludert hans første Premier League-start, og han leverte målgivende pasninger i kampene mot Burnley og Norwich. 

– I fjor klarte jeg ikke dette, for jeg hadde skader og jeg ble også smittet av koronaviruset. I tillegg befant laget seg i en vanskelig situasjon. 

– Jeg snakker hele tiden med manageren, for å være helt sikker på hva han ønsker av meg. Jeg jobbet hardt hjemme i Hellas under ferien min, for å komme tilbake til Liverpool i så god form som mulig.

Fisker og lærer språk

Tsimikas har funnet seg godt til rette også utenfor banen på Merseyside, og har fått svært gode venner i Adrian, Thiago Alcantara og Mohamed Salah. Foruten gresk snakker den greske scouseren engelsk uten problemer. På fritiden tar han kurs i spansk og italiensk, i tillegg til at han er hobbyfisker.

– Jeg ønsker å vinne mange trofeer med dette laget. Jeg har elsket dette laget fra mitt første minutt her, og jeg ønsker å feire sammen med fansen og vinne så mange trofeer som jeg kan. Det er ett av mine største mål.

Klarer Kostas det, er det i alle fall to familiemedlemmer som vil bli spesielt glade. Hans far og hans bror var nemlig store Liverpool-fans lenge før Kostas signerte for Anfield-klubben.

– Jeg har alltid drømt om å spille for en stor klubb, og Liverpool var mitt førsteønske fordi min familie har vært store Liverpool-supportere siden jeg var liten. Min bror og min far har alltid vært store Liverpool-supportere, så jeg sørget for at deres drøm gikk i oppfyllelse.

I kveld spiller Tsimikas sin andre landskamp for Hellas på fire dager, når grekerne gjester Sverige i VM-kvalifiseringen. Lørdag spilte han hele kampen da Georgia ble slått 2-0 på bortebane.