Han er ute etter Alissons jobb

Lørdag kan den irske målvakten få sin tredje ligakamp for Liverpool.

12. okt 2021 kl 09.00Einar Kvande

I kveld spiller Caoimhin Kelleher sin andre seniorlandskamp for Irland, når gjengen fra den grønne øya møter Qatar i en privatlandskamp i Dublin. Det blir også hans første A-landskamp fra start. Debuten kom i andre omgang i en privatlandskamp mot Ungarn i juni.

Det kan bli en fin oppvarming til lørdagens Premier League-kamp mot Watford for Liverpools andrekeeper. Alisson Becker mister trolig Watford-kampen fordi han skal vokte buret for Brasil i VM-kvalifiseringskampen mot Uruguay natt til fredag. 

Under en pressekonferanse foran Qatar-kampen uttalte Kelleher at han tror han en dag kan erstatte Alisson som Liverpools førstekeeper.

– Veien frem til å bli nummer en i Liverpool ligger definitivt åpen, sa mannen fra Cork.

– Jeg tenker at dersom jeg får sjansen, så skal jeg ta den, men jeg tar en dag om gangen. Forhåpentligvis får jeg en dag sjansen til å bli Liverpools førstekeeper. 

– Jeg trener sammen med noen av de beste spillerne i verden. Nivået er ganske høyt. Jeg ønsker bare å bli bedre. Det er fint å være i Liverpool og lære. Jeg er veldig fornøyd med å trene på et så høyt nivå.

Kelleher fortalte pressekorpset at et utlån aldri var i tankene hans foran denne sesongen, selv om han visste at Alisson var det klare førstevalget.

– Liverpool ønsket at jeg skulle bli værende. Jeg er andrekeeper denne sesongen, og det synes jeg er en god posisjon å være i.

– Forhåpentligvis får jeg sjansen til å spille noen kamper, og dermed muligheten til å spille på et høyt nivå.

– Alle tar ulike ruter. Min karriere vil følge en helt annen vei enn andre spilleres karriere, så jeg angrer ingenting. Jeg er fornøyd med å gjøre det jeg gjør nå, og hvordan det har gått så langt.

– Dersom jeg må ta en samtale om å spille flere kamper, så tar jeg den. Men jeg er fornøyd med posisjonen jeg er i.

Skader ga iren sjansen i Liverpool

Før Kelleher ble forfremmet til andrekeeper i Liverpool var det imidlertid snakk om å låne ham ut til en nederlandsk klubb. Skader i Liverpool førte til at utlånet den gangen ikke ble noe av. 

– Jeg var nær å bli lånt ut den gangen. Dersom skadesituasjonen hadde vært annerledes ville jeg ha gått på lån. Men fordi jeg ikke gikk på lån fikk jeg sjansen til å vise meg frem i Liverpool, og jeg gjorde det ganske bra. Jeg er andrekeeper nå, og det var et stort steg opp for meg. 

– Det er ikke noe poeng å være et sted og ikke tro du kan bli nummer en. Du må ha tro på at du en dag kan bli førstekeeper. Når jeg får spille for Liverpool må jeg vise meg fra en god side, og vise at jeg er kapabel til å spille på dette nivået. 

– Dersom jeg får spille mot Watford i helgen, er det fint at jeg får en kamp med Irland i forkant, men akkurat nå har jeg fullt fokus på Qatar-kampen.