Nå skal Liverpool spille sju kamper på 22 dager

Kampene kommer tett før det blir nok en landslagspause.

11. okt 2021 kl 20.48Arild Skjæveland

Med et norsk landslag som har en sjanse til å slå fra seg og komme til mesterskap, er kanskje ikke landslasgspausene like tunge som de har vært de siste årene – men for flesteparten av supportere av engelske lag, er nok klubbfotballen bortimot alltids å foretrekke.

I alle fall med et Liverpool-lag som har startet sesongen veldig bra, og kjemper i toppen av tabellen. Kampen mot Manchester City viste også at Liverpool og Pep Guardiolas lag fortjener å være blant de aller største favorittene til å vinne ligagullet denne sesongen.

Liverpool har spillere som er i aksjon mandag, tirsdag og natt til fredag denne uken, før de returnerer til Merseyside for en av de mest hektiske periodene denne sesongen.

Fire bortekamper på rad

Liverpool har gjort det glimrende på bortebane denne sesongen, og har scoret tre eller flere mål i samtlige bortekamper denne sesongen.

På fem bortekamper i alle turneringer, har de røde scoret 17 mål – et snitt på 3,4 i hver kamp.

Nå venter det fire strake bortekamper:

Lørdag 16. oktober kl. 13.30: Watford - Liverpool, Premier League

Tirsdag 19. oktober kl. 21.00: Atletico Madrid - Liverpool, Champions League

Søndag 24. oktober kl. 17.30: Manchester United - Liverpool, Premier League

Onsdag 27. oktober kl. 20.45: Preston - Liverpool, ligacupen

Etter det er det tre dager til Brighton gjester Anfield i Premier League, i det som blir den første av i alt to hjemmekamper mellom denne landslagspausen og den neste. Det er Atletico Madrid som er motstander igjen onsdagen etter, i den fjerde gruppespillskampen i Champions League. Den siste kampen før høstens tredje landslagspause er West Ham på bortebane.

Lørdag 30. oktober kl. 16.00: Liverpool - Brighton, Premier League

Onsdag 3. november kl. 21.00: Liverpool - Atletico Madrid, Champions League

Søndag 7. november kl. 17.30: West Ham - Liverpool, Premier League

Mindre belastning i neste landslagspause

Den søramerikanske VM-kvalifiseringen har gitt Liverpool og de engelske klubbene mye hodebry denne høsten. I neste landslagspause, 8-16. november, blir det heldigvis litt mindre komplisert.

Etter at CONMEBOL har lagt inn tre kvalifiseringskamper til VM i Qatar i landslagspausene denne høsten, er de tilbake til bare to kamper i november.

Brasil skal møte Colombia på hjemmebane og Argentina på bortebane. Grunnen til at det kun blir to kamper, og ikke tre, er at det er satt opp landslagspause for søramerikanske lag i slutten av januar og starten av februar, når de engelske klubbene har vinterpause. Les mer om det i David Lynch sin spalte for Liverpool.no.