Det virker lite sannsynlig at Thiago skal bli klar til helgen. Liverpool gjør alt for å få brasilianerne raskt tilbake

I sin spalte denne uken skriver David Lynch om problemet med de brasilianske spillerne – og at det ser ut til å bli siste gang denne sesongen vi opplever dette problemet.

Liverpool-supportere ville trodd at endringene på karantenereglene for Storbritannia skulle spare oss for den konstante hodepinen det har vært med at klubbens brasilianske stjerner har blitt kalt opp.

Regjeringen annonserte for litt over en uke siden at idrettsutøvere på elitenivå ville få unntak fra reiser til rødlistede land i tiden fremover. Heller enn at de må sitte 10 dager i hotellkarantene, skulle de få tillatelse til å trene og spille mens de isolerte seg på et valgfritt sted. Det var ikke ideelt – men helt klart en forbedring på slik situasjonen har vært.

Og så ble ting enda bedre, da det noen dager senere ble bekreftet at listen over røde land ble krympet til å gjelde kun sju land, der Brasil ikke lenger sto på listen. Det betydde at de rødes brasilianere skulle kunne returnere fra landslagssamling uten noen krav om isolasjon, takket være deres status som fullvaksinert.

Dessverre løser ikke disse positive nyhetene problemet med en terminliste som gjør at det er lite sannsynlig at Fabinho og Alisson Becker vil være tilgjengelige og klare til å spille mot Watford denne helgen.

Når de prøver å komme ajour med utsatte kamper, spiller Brasil tre kamper denne gang, og den siste skal spilles kl. 01.30 natt til fredag britisk tid.

Har ikke helt gitt opp

Kilder i Liverpool er fortsatt motvillig til å helt utelukke at noen av de to spillerne vil kunne bli involvert i kampen på Vicarage Road, men med tanke på den korte tiden mellom kampene, anerkjenner de at det er ekstremt usannsynlig at de vil spille.

HAR STÅTT: Alisson Becker har spilt to kamper for Brasil den siste uken.

HAR STÅTT: Alisson Becker har spilt to kamper for Brasil den siste uken.

Klubben gjør alt det de kan for å få duoen tilbake til England så snart som mulig, og organiserer et charterfly for å sørge for at ingen tid blir sløst bort. Likevel betyr de fysiske anstrengelsene med å spille og reise at det er en risiko dersom de blir involvert, og det ville vært ukarakteristisk av Jürgen Klopp å gjøre det.

Det vil trolig bety at Caoimhin Kelleher vil få sjansen mellom stengene lørdag ettermiddag, og iren har status som andrekeeper bak Alisson.

Heldigvis siste gang

Håpet om at Thiago Alcantara skal bli klar fra skade i tide for å erstatte Fabinho på midtbanen blekner fort, noe som gjør at det vil være til stor hjelp dersom Curtis Jones ikke blir tvunget til å spille med lyskeproblemene sine for England U21.

Mens Klopp sliter med disse valgene for lagoppstillingen i uken som kommer, kan han i det minste trøste seg med at dette bør bli siste gang denne sesong at han får slike problemer på grunn av Brasil. For å lette på problemet med oppsamlede kamper, har det blitt satt opp en ekstra runde med CONMEBO-kamper i Premier Leagues vinterpause sent i januar.

Dette vil så klart gjøre at de søramerikanske spillerne ikke får en pause i sesongen, men sørger for at de kun vil spille to kamper i hver landslagspause i resten av sesongen.

Så mens Klopp vil være langt fra fornøyd med å mangle to nøkkelspillere i helgens Premier League-runde, så trenger en ikke å forvente at han vil bruke pressekonferansen før kampen på en konflikt mellom klubb og landslag, når det er i ferd med å roe seg.