Tsimikas får skryt etter sin første Premier League-start

Grekeren måtte vente lenge på å få sjansen.

17. aug 2021 kl 08.32Arild Skjæveland

Forrige sesong fikk ikke Kostas Tsimikas startet en eneste Premier League-kamp. I en vanskelig førstesesong på Anfield spilte han totalt fem minutter i ligaen fordelt på to kamper.

Han var satt ut med koronasmitte, en lårskade og en kneskade – i tillegg til et forsvar som til enhver tid var skadeskutt, der Andy Robertson i hans posisjon var den eneste spilleren som holdt seg skadefri og tilgjengelig gjennom hele sesongen.

Grekeren måtte vente 369 dager fra overgangen fra Olympiakos før han fikk sin første Premier League-start. På lørdag var han med fra start mot Norwich, spilte 90 minutter, var med på å holde nullen, og markerte seg offensivt.

Får skryt av manageren

Med Robertson ute med en ankelskade, vil 25-åringen trolig også spille de to neste kampene mot Burnley og Chelsea. Da er det oppløftende at han spilte slik som han gjorde i sin første sjanse fra start.

Jürgen Klopp var fornøyd med det han så.

– Veldig bra, veldig bra. Jeg vil si at han i minst 80 minutter spilte veldig bra, og var involvert i alt det defensive samtidig som han forsvarte seg bra, sier Klopp til Liverpoolfc.com

– Så var det som at noen trakk pluggen litt, men det er vanlig etter en så lang periode. Det var en veldig god debut. Fra start i en bortekamp, spilte han en veldig god kamp, sier Klopp.

Forrige sesong spilte Tsimikas 225 minutter for Liverpool i alle turneringer. Nå vil han trolig få flere minutter bare i løpet av de første par ukene av sesongen.