Brasil og 46 andre land fjernes fra rødlisten i England

Dette kan bli siste gang fotballspillere tvinges i hotellkarantene.

10. okt 2021 kl 22.50Jens Bessesen

Den engelske regjeringen melder at Brasil og 46 andre land vil fjernes fra rødlisten mandag. Det vil si at kun syv land vil være rødlistet fra og med mandag 11. oktober. Reisende fra rødlistede land må i ti dagers hotellkarantene når de ankommer England, uansett om de er fullvaksinert eller ikke. 

Den regelen har ført til mye hodebry for Premier League-klubber, og spesielt de med brasilianere i stallen. Alisson, Fabinho og de andre brasilianerne må i hotellkarantene når de ankommer England på fredag - men de får lov å trene og spille kamper i karantenetiden.

Mange land fjernes fra rødlisten - Mané kan slippe karantene

Nå kan det se ut til at man vil slippe denne problemstillingen når neste landslagssamling finner sted i første halvdel av november. Riktignok forblir søramerikanske land som Colombia, Peru, Ecuador og Venezuela rødlistet på ubestemt tid, men trenden peker definitivt i retning av at det snart blir en mer normal reisehverdag også i England. 

Alisson og Fabinho må i karantene denne uken fordi de vil ha besøkt både Colombia og Venezuela innen ti dager før de ankommer England igjen. Det samme gjelder også for Kostas Tsimikas, som i helgen spilte for Hellas i Georgia. 

For Sadio Mané er nyheten veldig godt timet. Senegal skal spille borte mot Namibia tirsdag. Namibia er et av landene fjernes fra den engelske rødlisten på mandag - dermed virker det som han slipper hotellkarantene når han kommer hjem til Merseyside.

Etter de store lettelsene i reisereglene kan det være håp om at spillerne skal få fritak fra karantene slik de har gjort gjennom nesten hele pandemien, men foreløpig har ikke Boris Johnson og co rikket på seg.

Full oversikt over hvilke land som er rødlistet og hvilke reiseregler som gjelder i England finner du på regjeringens nettsider.