Historisk målform denne sesongen – nå nærmer det seg rekord

Det er over nitti år siden et engelsk toppdivisjonslag har leverte så gode og stabile tall som de røde den siste tiden.

Liverpool har vært i fyr og flamme foran motstanderens mål i en lengre periode nå. Igjen snuser Klopp og gutta på en ny rekord, som har stått siden 1927. Da scoret Sunderland to mål i 17 kamper på rad som toppdivisjonslag.

Liverpool-laget står nå på 16 strake kamper med to mål eller mer i nettet, etter Chelsea-kampen på Anfield endte 1-1 i august. 

Det meldte Michael Reid i Opta etter Porto-kampen i går kveld.

Et blikk tilbake

Denne sesongen har Liverpool spilt 19 kamper i alle turneringer. Det har resultert i 53 mål og et snitt på 2,79 mål per kamp.

1-1 kampen mot Chelsea er den eneste gangen Liverpool-spillerne har gått av banen hvor de ikke har scoret minst to mål. Før dette ble henholdsvis Burnley og Norwich slått med minst to mål. 

Det vil si at Liverpool har scoret to mål eller mer i 23 av 24 kamper denne sesongen. Det er solide tall, tatt i betraktning en vanskelig Champions League-gruppe og et hektisk program i både Premier League og Carabao Cup. Tar vi med slutten av forrige sesong er det scoret to mål eller mer i 28 av de 29 siste kampene. 

FESTFOTBALL: Liverpool-supportere har hatt mye å juble for i det offensive spillet denne høsten.

FESTFOTBALL: Liverpool-supportere har hatt mye å juble for i det offensive spillet denne høsten.

Kan rekorden tas?

Liverpools motstandere i tiden som kommer er Southampton, Everton, Wolverhampton, Milan og Steven Gerrards Aston Villa. Det er absolutt en god mulighet for at et Liverpool-lag, med Salah i spissen, fortsetter rekken inn i desember. 

Sunderland-lagets rekke fra 1927 stoppet på 17 kamper. Klarer Liverpool å score to mål mot Southampton og i Merseyside-derbyet på Goodison Park vil rekorden være Liverpools alene. Med Liverpools målform den siste tiden er det ingen tvil om at det er en mulighet.