Han er den siste som scoret et vinnermål for Southampton på Anfield

Southampton har ikke hatt det lett på Anfield de siste årene.

Foran lørdagens kamp mot Southampton er Liverpool bare to mål unna 700 scoringer under Jürgen Klopps ledelse. Det skulle være gode muligheter for å nå den milepælen når en vet at de røde har scoret minst to ganger i hver eneste en av sine 16 siste kamper i alle turneringer. Dermed er Liverpool det første engelske laget til å klare noe slikt siden Wolverhampton Wanderes i 1939.

Scorer de røde to mål eller mer mot Southampton vil Liverpool bli det første toppserielaget til å score to mål eller mer i 17 kamper på rad siden Sunderland gjorde det i 1927. 

Da er det et godt omén at Liverpool er ubeseiret i sine sju siste hjemmekamper i ligaen mot The Saints. De har vunnet fem av disse, og spilt uavgjort i to.

Sist Southampton vant på Anfield, i september 2013, var det faktisk Dejan Lovren som scoret vinnermålet. Dette var altså før kroaten ble Liverpool-spiller.

De sju siste hjemmekampene mot Southampton

Kilde: lfchistory.net

Et annet godt omén er det at den tidligere Southampton-stopperen Virgil van Dijk ikke har tapt noen av sine 53 Premier League-kamper på Anfield som Liverpool-spiller. Det ventes at Klopp kjører nederlenderen rett inn i startoppstillingen igjen mot hans forrige arbeidsgiver, etter at han ble hvilt mot Porto onsdag.

– Vi må ha balanse, og ta den nødvendige risken offensivt, men samtidig forsvare oss så godt som mulig. Vi må stå høyt, og være på vårt beste defensivt. Også med presset. Da er vi veldig vanskelig å møte, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse fredag.

Salah med sju mål på åtte kamper mot The Saints

Mohamed Salah har gjort sju ligamål på sine åtte Liverpool-kamper mot Southampton, noe som betyr en scoring hvert 99. minutt. Bare Robbie Fowler, med åtte mål, har scoret flere mål mot The Saints i Premier League-æraen. Fowler er forøvrig den eneste Liverpool-spilleren som har scoret hat-trick i ligaen mot sydkystklubben. Det gjorde han sågar to ganger, i oktober i 1993 og januar 1999. 

Salah har scoret elleve ligamål denne sesongen. Det er fjerde gang han har nettet mer enn ti mål før jul. 15 mål på 19 kamper i 2017/18 er hans beste scoringsrate før jul.

Både Salah og Virgil van Dijk har spilt hvert eneste minutt i ligaen så langt denne sesongen.

Takumi Minamino spilte på lån for Southampton i andre halvdel av forrige sesong. Da han scoret sitt første mål på Anfield for Liverpool, mot Arsenal i forrige ligarunde, ble han den 14. innbytteren i klubbens historie til å score under ett minutt etter at han kom på banen.