– Dette var et skikkelig slag i trynet

En frisparkperle av Trent Alexander-Arnold og en vakker scoring av innbytter Divock Origi var ikke nok, måtte Virgil van Dijk innse etter bataljen på London Stadium.

Et selvmål av Alisson Becker og scoringer av Pabo Fornals og Kurt Zouma ble Liverpools bane øst i London. Den første og siste scoringen kom etter cornere som Liverpool ikke klarte å forsvare seg godt nok på. 

– Dette var et skikkelig slag i trynet. Vi må skjerpe oss, og sørge for at vi er klare igjen etter landskampene. Det var en intens kamp. I første omgang gjorde vi ikke så mye feil. Vi spilte greit, og i perioder spilte vi godt. Vi prøvde å finne rom mellom deres lagdeler, men de forsvarte seg bra, sa Virgil van Dijk til Liverpoolfc.com etter kampen.

– Vi var tålmodige, og scoret et fortjent utligningsmål. I andre omgang ble vi kanskje for utlålmodige. Vi ønsket kanskje for sterkt å ta ledelsen 2-1. West Ham gamblet på kontringer ved å legge igjen spillere på topp. Det er en styrke de har, så det ble en ganske åpen kamp.

– Noen ganger må du opptre mer behersket, mer tålmodig, og holde på ballen litt lenger. La de løpe litt mer. Det gjorde vi ikke etter pause. Det er min vurdering. Vi er selvsagt skuffet over at vi tapte, men slik er det.

– Vi hadde hele kampen til å slå tilbake

Midtstopperen fikk spørsmål om hva han syntes om dømmingen i kampen. Manager Jürgen Klopp mente at Alisson Becker burde ha fått frispark ved West Hams første mål, og at venstrebeck Aaron Cresswell burde ha blitt utvist for farefullt spill mot Jordan Hendeson senere i første omgang.

– Målene står. Jeg så ikke eksakt hva som skjedde da Ali ble mannsmarkert. Med reglene nå til dags er det ingen som vet eksakt hva som er tillatt. Noen ganger gir dommerne frispark, andre ganger gjør de de ikke. Det er det som skjedde i dag som teller. Vi hadde nesten hele kampen til å komme tilbake, selv om vi var skuffet over at de tok ledelsen 1-0.

Nederlenderen fikk også spørsmål om det var noe man kunne gjort defensivt for å hjelpe keeperen mer på cornerne til West Ham.

– Spissen sto rett ved ham, og du kan ikke dytte han vekk, for da kan det bli gitt straffespark. Så det handler om at dommeren må se forseelsen. Det kunne ha blitt gitt frispark, men du får ikke gjort noe med dette nå etter kampen. Du får ikke forandret på noe. Vi hadde som sagt hele kampen til å slå tilbake.

Liverpool skal ikke i aksjon igjen før de møter Arsenal på Anfield om to uker, lørdag 20. november. 

– Vi kan selvsagt fokusere på neste kamp, men nå skal det spilles landskamper. Alle reiser bort, så det handler om å komme til hektene igjen, spille godt for våre landslag, og komme tilbake friske og opplagte til en tøff kamp mot Arsenal. Det er det eneste vi kan gjøre.