Kampkommentar West Ham – LiverpoolWest Ham for sterke da rekorden røk

Liverpool greide ikke å svare da vertene stanget og løp inn tre scoringer øst i London.

West Ham ligner nå det Everton som David Moyes i flere år ledet til å være best blant de nest beste, med et robust mannskap som elsket å stjele poeng fra de rikeste og beste.

Supert frispark ga balanse

Det var også mye muskler bak sjokkåpningen som ga 0-1. Alisson Becker vil få skylda for å ha latt en corner gå rett i mål, men det vil nok være dager hvor han vil få medynk fra dommeren i samme situasjon.

Deretter var det en drøy halvtime hvor det var mye av det samme. Liverpool trillet ball, prøvde med hurtige pasningskombinasjoner, små stikkere, løp i et nesten ikke eksisterende bakrom. Andy Robertson hadde mange bra innleggsmuligheter fra sin venstreside, men millimeterpresise innlegg mot et tett befolket indre forsvar er ikke nødvendigvis den aller sterkeste siden til Robbo. Der er nesten Kostas Tsimikas hakket vassere.

Alexander-Arnold og Mo Salah, en duo i verdensklasse på høyresiden fint assistert av kaptein Jordan Henderson, prøvde seg også, men muren til West Ham med en bakre firer og en femmer foran der igjen, var sterk, aktiv og tett. Farligst virket det da den aktive Diogo Jota greide å finne seg rom og kom i brukbare posisjoner til å få inn en heading.

Liverpool virket samtidig ikke på sitt aller mest påskrudde beste. Det gikk litt tregt til tider, den siste pasningen krevde eksepsjonell presisjon og hadde det ikke.

Til slutt var det likevel duoen Alexander-Arnold og Salah som ordnet balanse til pause. Mo «gikk ned» like utenfor straffefeltet, og om det var litt «snilt» av dommer Craig Pawson hadde Liverpool en del å gå på fra tidligere, inkludert et gult kort til Cresswell som i beste fall var av dyp oransje farge.

En liten touch fra A-A til Mo, og høyrebacken fant krysset med et utsøkt frispark.

TRAFF BLINK: Trent Alexander-Arnold med et følsomt frispark som ga 1-1.

TRAFF BLINK: Trent Alexander-Arnold med et følsomt frispark som ga 1-1.

Kampen åpnet seg

Det var få spørsmål før laguttaket. Kanskje kunne sterk innsats av Konaté gi ham klappet fremfor rutinerte Matip ved siden av van Dijk, men først og fremst lurte røde supportere på om Fabinho og/eller Thiago ville være med fra start på midten.

Joel Matip spilte fra start, som Fabinho, mens Thiago etter sitt lange avbrekk var på benken og det ble en ny mulighet for Alex Oxlade-Chamberlain.

Det var nok øyeblikk hvor en i 1. omgang tenkte på pasningskvaliteten til Thiago Alcantara, men en trodde vel han ville komme kanskje snart inn da Liverpool skulle fortsette å prøve å åpne opp et kontringsberedt West Ham etter pause.

Men slik skulle det ikke helt gå. Utligningen til Alexander-Arnold ga en langt mer åpen kamp. Fortsatt savnet en nok en Thiago i bra slag, men kanskje ikke minst for å få mer kontroll på en kamp som nå svingte begge veier.

For mange under pari

West Ham har høyde og muskler, men de har også fart. For Liverpool var det en dag hvor for mange hadde en dag under pari, og da hjemmelaget slapp seg løs greide de å avsløre det.

Thiago var rusten da han kom innpå, mens Ox dessverre nok en gang feilet i å ta vare på en sjanse fra start. Hendo og Alisson var heller ikke på sitt skarpeste, førstnevnte med mange kamper på kort tid og sistnevnte med manglende kamptrening, og som ga dårlige arbeidsforhold for forsvaret.

Alisson Becker fikk store problemer med fysisk sterke motstandere på cornere. Jürgen Klopp klaget på dommeren, men noen dager får du ikke avgjørelsene din vei og Liverpool har som oftest likevel funnet en vei.

Lengst framme var vi imidlertid ikke skarpe nok, selv om det nok en gang ble to scoringer på bortebane, og dermed ble det et sjeldent tap.

Må starte en ny ubeseiret kamprekke

Det er bare å riste av seg dette tapet. Etter å ha vært ubeseiret i 25 kamper må målet om å nå starte på en tilsvarende rekke.

West Ham i London var kjent for å være en tøff oppgave, og er nå blitt det igjen. Headingen like utenfor til Sadio Mané på overtid summerte opp hvordan kvelden for de tilreisende fra Merseyside var.

Etter et landslagsopphold, hvor Liverpool ved siden av å ha Fabinho og Thiago i bedre slag forhåpentligvis også vil ha spillere som Curtis Jones, Naby Keita, Joe Gomez og James Milner tilbake og som gir manageren flere alternativer.

Det er bare å brette opp ermene igjen.

MÅ REISE SEG: Nå blir det landslagsopphold før Salah, Alexander-Arnold og Henderson må være klare til innsats mot Arsenal om to uker.

MÅ REISE SEG: Nå blir det landslagsopphold før Salah, Alexander-Arnold og Henderson må være klare til innsats mot Arsenal om to uker.