Vil forlenge pausene fra 15 til 25 minutter

Nå kan det bli «amerikanske tilstander» med pauseshow i Premier League.

Torsdag skal The International Football Association Board (IFAB), som vedtar fotballreglene, diskutere en forlengelse av pausene i fotballkamper fra 15 til 25 minutter.

Forslaget er kommet fra det sør-amerikanske fotballforbundet CONMEBOL, som ønsker å innføre samme type pauseshow som man har under Super Bowl i USA også i fotballkamper.

I det nåværende regelverket heter det at pausene mellom de to omgangene ikke skal overskride 15 minutter.

Copa Libertadores-finale

CONMEBOL kommer med forslaget i forkant av Copa Libertadores-finalen mellom Palmeiras og Flamengo, som skal spilles på lørdag.

Dersom det sør-amerkanske fotballforbundet vinner frem med dette stuntet, kan det også få konsekvenser for engelsk fotball og Premier League.

Da kan det fort bli pauseshow under de fleste fotballkamper på topp-nivå, med for eksempel livemusikk i pausen i FA-cupfinaler og andre store kamper.

Liverpool Echo melder imidlertid at IFAB sitt rådgivningspanel skal være bekymret over at forlengede pauser skal øke risikoen for skader på spillerne.

IFAB består av representanter fra de fire fotballforbundene i Storbritannia og en representant fra FIFA. Sistnevnte har 50% av stemmeretten ved en avstemning. De fire fotballforbundene har en stemme hver, mens FIFA altså har fire stemmer. Det kreves seks stemmer for at regelverket skal endres.

Et lignende forslag fra FIFA, om å forlenge pausene til 20 minutter, ble forkastet i 2009, da det ble betraktet av mange som et forsøk på ytterligere kommersialisering av sporten. 

I NFL økes pausene fra tolv minutter til inntil en halvtime under Super Bowl.