City vant, Chelsea snublet

Den regjerende seriemesteren benyttet anledningen til å få en liten luke til Chelsea og Liverpool, og det går mot et spennende 2022.

Manchester City tok den 10. strake ligaseieren i sin siste Premier League-kamp for 2021, men de lyseblå måtte jobbe for poengene i London.

Inspirert av et, som alltid, utrolig, hjemmepublikum, hadde Brentford flere gode muligheter til å score i løpet av det første kvarteret.

City var gode og heldige som holdt buret rent, og etter 17 minutter fant plutselig Kevin De Bruyne Phil Foden. Unggutten var akkurat onside for VAR. På tampen fant De Bruyne hodet til Aymeric Laporte, men der var det akkurat offside i VAR-bussen.

Etter å ha scoret 17 mål(!) på de tre siste ligakampene, ble det en tettere affære for City på Brentford Community Stadium.

FRUSTRASJON: Chelsea og Thomas Tuchel er på etterskudd i tittelracet.

FRUSTRASJON: Chelsea og Thomas Tuchel er på etterskudd i tittelracet.

Pep Guardiola kan likevel glede seg over tabelltopp og tre poeng mot et Brentford som kjempet på, til tross for at de manglet nesten et helt lag.

Brighton med historie på overtid 

Litt tidligere på kvelden ble det poengdeling for Chelsea hjemme mot Brighton. Thomas Tuchels menn vant med det kun tre av syv ligakamper i desember.

Fire minutter på overtid nikket Danny Welbeck inn utligningen, og Brightons første scoring på Stamford Bridge noensinne.

Chelsea tok føringen ved Romelu Lukaku etter 28 minutter, til protester fra Brighton-spillerne som ville at VAR skulle se på situasjonen.

Minuttet før måtte wingback Reece James forlate banen med en hamstringskade. Det spørs om han kan være med mot Liverpool på nyåret.

Med det er stillingen når kalenderen skal byttes:

1. Manchester City 50 poeng (20 kamper spilt)
2. Chelsea 42 poeng (20 kamper spilt)
3. Liverpool 41 poeng (19 kamper spilt)
4. Arsenal 35 poeng (19 kamper spilt)
5. West Ham 31 poeng (19 kamper spilt)
6. Tottenham 30 poeng (17 kamper spilt)
7. Manchester United 28 (17 kamper spilt, og spiller 30.12)

2022 starter med vanskelig bortekamp i London for både Manchester City og Liverpool.

Pep Guardiola skal bryne seg på sin gamle kollega og elev, Mikel Arteta, lørdag 1. januar. Jürgen Klopp inntar Stamford Bridge 2. januar.