Flere klubber tror det går mot redusert kapasitet på Premier League-tribuner

Mange kamper har blitt avlyst, men foreløpig er det fulle tribuner i England.

Smittetallene har økt kraftig i England de siste ukene, men i motsetning til flere andre land har det ikke kommet nye restriksjoner når det gjelder antall tilskuere på fotballkamper. 

En rekke kamper i Premier League har blitt avlyst i juleperioden, men kampene som blir gjennomført blir spilt for fulle tribuner. Enn så lenge. Daily Mail skriver at spillere og klubber forventer at restriksjoner kan komme innen kort tid.

Kritikk mot Premier League

«Spillere forventer at Premier League heller skal redusere antall tilskuere enn å legge inn en pause i kampprogrammet eller å gjennomføre kamper bak lukkede dører», skriver avisen.

Ligaen har kommet under kraftig kritikk for måten de har håndtert de mange smitteutbruddene. Mange managere og spillere hadde ønsket seg en pause i et forsøk på å bremse smitten, men Premier League har vært klare på at kampene skal spilles.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er blant dem som har krevd at det skal tas mer hensyn til spillerne i det som er en heftig periode med mange kamper, men det har ikke vært støtte å hente fra de som bestemmer. 

«En rekke spillere hadde ønsket færre kamper i stedet for å spille for færre tilskuere», skriver Daily Mail.

Liverpools kamp mot Leeds på Boxing Day ble utsatt. Foreløpig ser tirsdagens kamp mot Leicester ut til å gå som planlagt.