Alle snakker om Salahs kontrakt - men hva med Mané og Firmino?

Hele fronttrioen er på utgående kontrakt neste sesong.

Snart vet hele verden at Mohamed Salahs kontrakt med Liverpool FC går ut sommeren 2023. Forhandlingene mellom klubben og spillerens representanter har pågått gjennom hele høsten, men foreløpig har de ikke kommet til enighet om en forlengelse. Ikke som vi vet om, i hvert fall. 

Etter en sommer der spillere som Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Jordan Henderson, Alisson Becker, Fabinho, Virgil van Dijk og Harvey Elliott signerte nye langtidskontrakter har det gått stillere for seg i høst. 

Mye har handlet om Salah, men sjefene i Liverpool FC har flere avgjørelser i vente - blant annet når det gjelder egypterens gode kamerater i frontrekka. 

Stille rundt Mané og Firmino

James Pearce i The Athletic skriver at det som skjer med Salah kan ha betydning for klubbens vurderinger rundt Mané og Firmino sine kontraktsforhandlinger. Alle tre vil være over 30 år når de nåværende avtalene går ut, og det blir neppe delt ut langtidskontrakter til alle tre. 

Pearce skriver at det ikke er noe som rører seg rundt Manés kontrakt for øyeblikket, selv om det bare er 18 måneder til den går ut. Senegaleseren har samme agent som Naby Keita, Björn Bezemer. Også Keitas kontrakt går ut sommeren 2023.

Ifølge Pearce er det ingen tegn til panikk i Mané-leiren.

«Hans forhold til klubben er sterkt og han kan gjerne vente til senere i sesongen før han tenker på fremtiden. Fokuset hans nå er på Afrikamesterskapet i Kamerun i januar», skriver han.

Heller ikke rundt Firmino har det kommet noen nyheter om en eventuell forlengelse, men Pearce er klar på at klubben ikke kommer til å dele ut langtidskontrakter bare fordi spillerne er populære. Under FSGs ledelse har spillere som Emre Can og Gini Wijnaldum forlatt klubben gratis.

«Liverpool må utvikle seg de neste årene, og troppen må fornyes. De må være nådeløse. Noen av de mest populære spillerne må si farvel. Klopps oppdrag om å bygge sitt andre store lag før han drar sommeren 2024 er i gang», skriver Pearce.

Snart går alarmen

Likevel mener han noe må skje rundt Salah, og det helst fort. 

«Det er åpenbart at klubben prioriterer å forhandle med Salah, slik de har gjort hele sesongen. Klopp kom nylig med en oppmuntrende melding da han sa at samtalene er gode med egypterens representanter», skriver Pearce.

Det neste halvåret kan bli avgjørende. Historien viser at få spillere som er inne i sitt siste kontraktsår forlenger med klubben, og Liverpool vil nødig ha en sommer med spekulasjoner rundt sin største stjerne. 

«Hvis ingen forlengelse er på plass før sesongslutt vil alarmen gå. Liverpool håper det ikke vil gå så langt», skriver Pearce.

Mohamed Salah har tidligere i høst sagt at han trives godt i Liverpool og at fremtiden er i klubbens hender.