Salah, Mané og Keita får spille kampen mot Chelsea

FIFA og CAF bekrefter at de afrikanske spillerne ikke trenger å dra før 3. januar.

Det kommer gode nyheter fra FIFA og det afrikanske fotballforbundet CAF på Boxing Day. Rob Harris i AP skriver at de har godkjent World Leagues Forum sin forespørsel om å la spillerne som skal delta i Afrikamesterskapet bli hos sine klubber frem til 3. januar. 

Det betyr at Mohamed Salah, Naby Keita og Sadio Mané får med seg bortekampene mot Leicester 28. desember og Chelsea 2. januar før de drar til Kamerun for å spille landslagsturnering.

Afrikamesterskapet starter 9. januar og varer til 6. februar. I den perioden skal Liverpool møte Brentford og Crystal Palace i Premier League i tillegg til dobbeltoppgjøret mot Arsenal i ligacupen. Det skal også spilles to runder i FA-cupen. Det er usikkert når ny dato blir for møtet med Leeds. 

Snudde

I utgangspunktet krevde FIFA at spillerne måtte reise allerede tredje juledag, men at klubber kunne forhandle med de ulike landslagene om å la spillerne dra senere. Nå har imidlertid det internasjonale forbundet snudd - sammen med CAF. 

Det gjør de etter massiv kritikk fra blant andre World Leagues Forum. 

FIFA uttaler at de valgte å vise solidaritet med klubbene i denne omgang, og begrunner det blant annet med at mange er hardt rammet av koronautbrudd for øyeblikket. 

Det europeiske klubbforbundet (ECA) har siden november drevet lobbyvirksomhet for å få stoppet Afrikamesterskapet, blant annet på grunn av koronasituasjonen og bekymringer rundt spillernes sikkerhet, men CAF har hele veien vært klare på at turneringen vil spilles som planlagt.