Forklarer hvorfor Origi tilsynelatende er på utgående kontrakt

Ifølge nettsiden Transfermarkt går Divock Origis kontrakt ut etter denne sesongen, men det skal ikke være grunn til bekymring.

Transfermarkt fører oversikt over det aller meste som rører seg i fotballen. Blant annet finner vi navnene på spillere som er på utgående kontrakt denne sesongen og dermed fra 1. januar har tillatelse til å starte samtaler med andre klubber. På listen over spillere med kontrakt som går ut i sommer finner vi store navn som Kylian Mbappé, Paul Pogba, Franck Kessié, Paulo Dybala og Ousmane Dembélé. 

Blar vi litt lenger ned fra listen finner vi et navn vi kjenner godt - nemlig Divock Origi. Nettsiden hevder belgierens kontrakt går ut til sommeren, men til nå har det vært lite som tyder på at det kan stemme. Origis kontrakt har ikke vært tema denne høsten, og James Pearce i The Athletic sitter med forklaringen på hvorfor Transfermarkt oppgir sommeren 2022 som utløpsdato.

Klausuler

Pearce skriver i en Q&A-spalte på The Athletic at Origi signerte en ny treårskontrakt i 2019, og at den dermed går ut til sommeren. Men Liverpool har sikret seg opsjon på en forlengelse slik at de ikke trenger å forhandle for å få et år til med Origi i troppen. 

«I teorien går kontrakten ut i sommer, men jeg forventer at den blir forlenget slik at verdien hans ikke går ned», skriver Pearce i sin spalte. 

Transfermarkt oppgir at også Adrian er på utgående kontrakt denne sesongen, men i sommer ble det meldt at spanjolen signerte en ny toårskontrakt med klubben. Det er også informasjonen Pearce sitter med for øyeblikket. 

Journalisten legger til at Adrian er tilbake i trening etter sin skade og at han straks vil være kampklar igjen. 

Med forklaringen på situasjonen til Origi og Adrian i hånden kan vi trolig slå fast at den eneste seniorspilleren som er på utgående kontrakt denne sesongen er Loris Karius. Utlånte Sheyi Ojo er også klubbløs til sommeren.