Viktige kamper for Liverpools tittelrivaler i dag

Liverpool har spillefri, men kan likevel følge Boxing Day med mye spenning.

Det blir ingen Boxing Day-kamp for Liverpool i år. Et smitteutbrudd kombinert med mange skader i Leeds-troppen førte til at kampen måtte bli utsatt. Det er ikke sikkert Jürgen Klopp er lei seg for det. Tyskeren sa nylig at han er veldig glad i Boxing Day-tradisjonen, men at en ny kamp mot Leicester skulle vente bare to dager senere falt ikke like godt i smak. 

Nå får Liverpool i stedet bra med hvile før møtet med Leicester, og samtidig kan røde supportere få litt spenning andre juledag. Et par av kampene er viktige med tanke på tittelkampene. 

Tøffe dager for Rodgers

Der Liverpool altså får fri, blir romjulen hard for Brendan Rodgers og Leicester, som kan komme til å spille en viktig rolle i kampen om serieledelsen. 

Klokken 16 i dag reiser de til Etihad for å spille borte mot Manchester City, som topper Premier League-tabellen med 44 poeng - tre foran Liverpool og seks foran Chelsea. 

Forrige sesong vant Leicester hele 5-2 i det tilsvarende oppgjøret, blant annet etter hattrick av Jamie Vardy. Det kan være lov å håpe på en ny triumf for revene i år. Forrige ligakamp endte med 4-0-seier over Newcastle. Deretter ble det tap på straffekonk på Anfield i ligacupen. 

Der Liverpool slipper to kamper på tre dager, må Leicester altså gjennom den kraftanstrengelsen. Fjerde juledag klokken 21 kommer Klopps lag på besøk på King Power Stadium. 

I 16-runden på Boxing Day spiller for øvrig Norwich mot Arsenal, Tottenham mot Crystal Palace og West Ham mot Southampton.

Vanskelig kamp for Chelsea

Steven Gerrrards Aston Villa kan i likhet med Leicester gi en hjelpende hånd til Liverpool på Boxing Day. De tar imot Chelsea på Villa Park klokken 18.30. 

Gerrard selv får ikke vært til stede etter å ha testet positivt for Covid-19, men han håper nok den gode starten på managerkarrieren i Premier League fortsetter mot et Chelsea-lag som bare har vunnet én av sine siste fire ligakamper. 

Kveldens siste kamp går mellom Brighton og Brentford og har avspark klokken 21. 

Boxing Day-menyen i Premier League 2021: 

16.00

Manchester City - Leicester
Norwich - Arsenal
Tottenham - Crystal Palace
West Ham - Southampton

18.30

Aston Villa - Chelsea

21.00

Brighton - Brentford