Har City en psykologisk fordel de kommende ukene?

Kampen om ligatittelen ser ut til å stå mellom tre lag, Liverpool, Manchester City og Chelsea, og da kan små detaljer bli helt avgjørende.

Premier League nærmer seg halvspilt sesong, og kampen om ligatittelen 2021/22 ser ut til å stå mellom tre klubber. Bare to poeng skiller Manchester City på tabelltopp og Chelsea på tredjeplass, og mellom disse to befinner Liverpool seg.

Så tett er kampen om ligatittelen at svært små detaljer kan bli avgjørende for hvem som stikker av med trofeet i mai. I så måte har Manchester Evening News funnet ut at City har en liten fordel i forhold til sine to argeste konkurrenter de kommende seks ukene.

Lokalavisen i Manchester mener at det var nettopp denne typen fordel som utgjorde forskjellen som førte til at City stakk av med ligatittelen foran nesen på Liverpool i 2019. I innspurten den sesongen spilte City sine helgekamper før Liverpool spilte sine, og la dermed press på sine rivaler fra Merseyside. Den siste kampuken den sesongen vant City sin hengekamp, og tok seg forbi Liverpool og vant tittelen. 

Manchester Evening News mener at City har en snillere terminliste de kommende ukene, fordi de skal i aksjon først flest ganger, og kan dermed legge press på de to andre tittelkandidatene.

De kommende seks ukene er det nemlig bare to ganger at Liverpool spiller før City. Og før vi kommer til februar kan også Liverpool og Chelsea ha spilt tre kamper mer enn sine lyseblå rivaler, noe som også kan bli en fordel for City, mener Manchester-avisen.

Kommende helg spiller City tidlig lørdag mot Wolves hjemme på Etihad, mens Liverpool er vertskap for Aston Villa etter at City-kampen er ferdig. Samtidig med at Liverpool spiller på Anfield, er Chelsea i aksjon mot Leeds på Stamford Bridge.

I midtukerunden neste uke skal Manchester City i aksjon mot Leeds, også det hjemme på Etihad, allerede tirsdag kveld. Chelsea og Liverpool spiller ikke før torsdag kveld, hjemmekamper mot henholdsvis Everton og Newcastle. Chelseas kamp starter et kvarter før Liverpools kamp.

Neste helg spiller ikke Liverpool før søndag, da de har bortekamp mot Tottenham. Chelsea og City har også bortekamper samme dag, men spiller tidligere på dagen, mot henholdsvis Wovles og Newcastle. Chelseas kamp starter et kvarter før Citys-kamp, men begge vil være ferdigspilt før Liverpool skal i aksjon i London.

Mens City har en uke fri før de skal i aksjon 2. juledag, skal Liverpool og Chelsea ut kvartfinaler i ligacupen i midtuken før jul.

Liverpool først ute i romjulen

Liverpool kan påberope seg en fordel på Boxing Day, da de spiller tidlig mot Leeds på Anfield. City spiller deretter hjemme mot Leicester, mens Chelsea ikke skal i aksjon før enda senere på kvelden, borte mot Aston Villa. 

I den andre romjulsrunden spiller Liverpool borte mot Leicester tirsdag 28. desember, som er en dag tidligere enn Chelseas hjemmekamp mot Brighton og Citys bortekamp mot Brentford.

Pep Guardiaola og Thomas Tuchel kan imidlertid fort være glade for den ekstra dagen med hvile.

Innbyrdes kamper

City skal imidlertid i aksjon igjen allerede 1. nyttårsdag, borte mot Arsenal, mens Chelsea og Liverpool møtes innbyrdes på Stamford Bridge dagen etter.

Helgen etter har de tre klubbene på papiret relativt enkle FA-cupckamper, før Liverpool og Chelsea kan være involvert i semifinaler i ligacupen i to midtuker i januar. 

I midten av januar møtes så City og Chelsea innbyrdes på Etihad i tidligkampen lørdag, mens Liverpool er vertskap for Brentford etter at storoppgjøret i London er ferdigspilt.

City får en ny mulighet til å legge press på sine rivaler når de spiller borte mot Southampton lørdag kveld, 22. januar, mens Liverpool og Chelsea ikke skal i aksjon før søndag. Liverpool borte mot Crystal Palace, mens Chelsea skal spille London-derby mot Tottenham etter at det er ferdigspilt på Selhurst Park.

Onsdag 9. februar spiller Liverpool (hjemme mot Leicester) og City (hjemme mot Brentford) samtidig, mens Chelseas midtukekamp ser ut til å bli flyttet på grunn av klubb-VM.

Evnentuelle ligacupsemifinaler kan gi City en ytterligere fordel

Dersom Liverpool og Chelsea tar seg til semifinalene i ligacupen vil de spille tolv kamper de kommende 43 dagene, mens City vil spille ni kamper på 42 dager.

Og i seks av de åtte kommende Premier League-rundene spiller City før Liverpool.