John Aldridge om tittelkampen i Premier League:– Manchester City er den største trusselen

Den tidligere Liverpool-spilleren er redd for hva som vil skje i toppen av tabellen om Pep Guardiola henter en spiss i januar.

Liverpool, Manchester City og Chelsea vant alle sine kamper denne helgen etter å ha avgjort det på straffespark. Styrkeforholdet mellom de tre klubbene og resten av ligaen virker å være veldig stor, og det er en stor overraskelse om ingen av dem tar med seg Premier League-pokalen hjem i mai.

Etter et sommervindu hvor Liverpools nærmeste konkurrenter brukte store summer valgte Jürgen Klopp å fortsette med laget han har satt sin lit til tidligere.

John Aldridge skriver i sin spalte i Liverpool Echo at de tre lagene er jevngode, men at erfaringen fra tidligere tittelkamper kan spille inn.

– Chelsea, Manchester City og Liverpool trengte alle straffer for å vinne i helgen, og det er ikke mye som skiller lagene.

– Hvis vi sammenligner Liverpool-laget med det som vant ligaen for et par år siden har denne utgaven mer erfaring enn på det stadiet, og spillerne har sannsynligvis blitt bedre. Trent, Robbo, Mo, Fabinho. Spesielt de fire har vært strålende, skriver Aldridge.

IMPONERT: Fabinho er en av spillerne John Aldridge trekker fram positivt i Liverpools sesong så langt.

IMPONERT: Fabinho er en av spillerne John Aldridge trekker fram positivt i Liverpools sesong så langt.

Redd for at Guardiola henter en spiss

Mot Villa slet Liverpool lenge med å få uttelling. De røde var det beste laget på Anfield i samtlige 90 minutter, men som mot Wolves uteble scoringene. 

– Når det gjelder Liverpools taktikk, så er den veldig lik. Jeg tror vi spilte et puss på lagene i 2019/20-sesongen fordi de visste ikke hva vi holdt på med. Nå kan de forberede seg litt bedre ettersom de vet hvordan vi skal spille, skriver Aldridge.

Den tidligere Liverpool-spilleren er ikke i tvil om at tittelkampen kommer til å kjempes for helt inn i mai. Spesielt med tanke på hvordan alle lagene klarte å ta tre poeng på dårlige dager forrige helg. 

– Mot Villa tror jeg det bare var en av de dagene hvor det var hardt og det er bare tilfeldig at alle lagene trengte straffer for å vinne. City var heldige med utvisningen til Wolves og kunne ha tapt et par poeng. Chelsea trengte to straffer. Det er tre veldig gode lag på forskjellige måter, og det kommer til å leve hele veien inn.

I sommer var Pep Guardiola ute etter en ny spiss etter at Sergio Agüero forsvant til Barcelona. Spanjolen pekte seg ut Harry Kane, men klarte ikke å få overgangen i boks.

Aldridge er redd for at City kan ødelegge Liverpools tittelsjanser om de får på plass en spiss i januarvinduet.

– City kan ta det fra oss hvis de går og kjøper en spiss i januar. Det kan virkelig ødelegge for oss. De er for øyeblikket på topp uten en spiss i verdensklasse. Gabriel Jesus er ganske bra, men etter det er det ingen.

– Det er fremdeles i våre hender. Vi må spille mot både Manchester City og Chelsea borte, og på vår dag er vi kapabel til å vinne de kampene, skriver han.

PÅ TOPP: Alex Oxlade-Chamberlain startet som spiss mot Aston Villa forrige helg i fraværet av Jota, Firmino og Origi.

PÅ TOPP: Alex Oxlade-Chamberlain startet som spiss mot Aston Villa forrige helg i fraværet av Jota, Firmino og Origi.

– Ikke en spiss

Alex Oxlade-Chamberlain fikk tillit på topp mot Aston Villa i fraværet av Firmino, Origi og en halvskadet Jota. Trioen virker å være tilbake fra skadene til torsdagens kamp mot Newcastle. Det mener Aldridge er gode nyheter for Jürgen Klopp.

– Selv om vi fikk de tre poengene mot Villa så fungerte ikke Ox som midtspiss den dagen. Med Firmino ute og Jota halvskadet var det på ingen måter Chamberlains feil, og jeg trodde han generelt klarte seg greit. 

John Aldridge var selv spiss i sin profesjonelle fotball-karriere og vet godt hvor vanskelig det kan være å spille i den posisjonen.

– Når du ikke har spilt der oppe kan det noen ganger være et ensomt sted. Han drev inn i posisjoner der naturlige spisser ikke ville gå, men han kom seg til et par gode sjanser og jeg vil ikke på noen måte klandre ham for det faktum at vi bare scoret ett mål.

63-åringen mener Chamberlain er bedre på midtbanen for de røde.

– Oxlade var for dyp, han er bare ikke en nummer ni. Jeg syntes ikke det fungerte, men vi vant kampen uansett. Han er en spiller som alltid jobber bedre fra midtbanen eller fra bredere posisjon, men dette kan fungere som en stor erfaring for ham, skriver Aldridge.

Liverpools neste kamp er på torsdag kl. 21.00 mot nedrykkstruede Newcastle. Kampen kan sees på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.