Champions League:Liverpool vant alt, men tjente likevel minst penger av de engelske klubbene

Liverpool er en av ni klubber som så langt har tjent over 75 millioner euro på denne sesongens Champions League-turnering.

Bloggeren Swiss Ramble har estimert at ni klubber allerede har tjent mer enn 75 millioner euro på denne sesongens Champions League-spill. 

Bayern München har tjent mest, med 96 millioner euro, tett fulgt av Real Madrid og Paris Saint-Germain, med henholdsvis 91 og 90 millioner euro.

Faktisk har alle de andre engelske klubbene enten tjent mer eller like mye som Liverpool, selv om de røde ble den første engelske klubben noensinne som vant alle sine kamper i gruppespillet.

Manchester City har tjent 85 millioner euro, Chelsea 80 millioner euro, mens både Manchester United og Liverpool har tjent 79 millioner euro.

Atletico Madrid spiltter de engelske klubbene på listen, da spanjolene har håvet inn 82 millioner euro. Juventus er det italienske laget som har håvet inn mest penger på Champons League-spill så langt denne sesongen, med 76 millioner euro.

UEFA-koeffisienten er blitt viktigere for hvordan inntektene fordeles mellom klubbene, mens TV-poolen har fått mye mindre betydning enn tidligere.

Dette til fordel for de klubbene som har hatt suksess over tid.

Alle de 32 klubbene som kvalifiserte seg for gruppespillet i Champions League fikk 15,6 millioner pund for å komme med. Det er 3% mer enn året før. 

Har håvet inn mest prispenger

Liverpool, Bayern München og Ajax var de klubbene som håvet inn mest i prispenger, da de vant alle sine seks kamper i gruppespillet, noe som førte til at de kunne innkassere 27,7 millioner euro. 9,6 millioner euro av dette er pengene klubbene mottar for å nå 1/8-finalen.

Utbetalingene basert på UEFA-koeffisienten er hvor Liverpool kommer dårlig ut sammenlignet med sine argeste konkurrenter. Her tjener Liverpool bare 23 millioner euro, noe som er betydelig mindre enn klubber som Real Madrid, Bayern München og Barcelona, som tjener henholdsvis 36, 35 og 34 millioner euro.

Også de andre engelske klubbene tjener mye mer enn Anfield-klubben på dette punktet. Chelsea 33 millioner euro, Manchester City 28 millioner euro og Manchester United 27 millioner euro.

Også klubber som Juventus, Borussia Dortmund, Sevilla og Porto kommer bedre ut enn Liverpool, som er helt nede på 13. plass på listen.

Heller ikke når det gjelder inntektene fra TV-poolen scorer Liverpool særlig høyt. De røde er nede på niendeplass med 15,3 millioner euro. Her topper de franske klubbene, Lille og PSG, medn henholdsvis 30,8 og 27.9 millioner euro.

Manchester City er den engelske klubbens om håver inn den største andelen av TV-inntektene, med 22,1 millioner euro.

Så selv om Liverpool er den engelske klubben med best resultater i årets Champions League, så er de likevel den engelske klubben som har tjent minst penger på turneringen.

Dette på grunn av UEFA-koeffisienten og fordelingen av TV-pengene, som påvirkes av at Liverpool bare kom på tredjeplass i Premier League forrige sesong. Det er grunnen til at Manchester City får mest av TV-pengene, og Chelsea nest mest.