Trekning mandag: Her er lagene Liverpool kan møte i åttedelsfinalen

Mandag trekkes åttedelsfinalene i Champions League. Her er lagene Liverpool kan møte.

Liverpool har som første engelske lag klart å vinne samtlige seks kamper i gruppespillet, og dermed har de røde komfortabelt tatt seg til åttedelsfinalen i denne sesongens Champions League. Med seg får de røde Atletico Madrid fra gruppe B, som ble nummer to selv om de var hele elleve poeng bak Liverpool. Faktisk fikk Liverpool flere poeng enn Atletico, Porto og AC Milan gjorde til sammen i årets gruppespill. De røde scoret også like mange mål som resten gjorde til sammen. 

Trekning mandag

Trekningen av åttedelsfinalene skjer i Nyon i Sveits mandag 13. desember klokken 12. Den blir vist på TV 2 sine kanaler i Norge.

Som gruppevinner er Liverpool garantert å få spille på bortebane først, noe som anses som en fordel. Men fordelen er ikke like stor som tidligere. Nytt av sesongen er at bortemålsregelen er fjernet, og mål teller derfor like mye uansett hvor de blir scoret. 

Første kamp i åttedelsfinalen spilles 15., 16., 22. eller 23. februar, mens returoppgjøret spilles 8., 9., 15. eller 16. mars. Deretter skal kvart- og semifinalene trekkes. 

Finalen spilles på Gazprom Arena i St. Petersburg 28. mai 2022. 

Da er det på tide å se på hvilke lag Liverpool kan møte i første utslagsrunde. Liverpool kan ikke møte gruppekollega Atletico Madrid, og de kan heller ikke møte et engelsk lag i åttedelsfinalen. 

PSG

Stjernegalleriet PSG tok føringen i gruppen da de slo Manchester City 2-0 på kampdag nummer to, men uavgjort mot både Club Brugge og RB Leipzig på bortebane førte til at de havnet på etterskudd. City sikret gruppeseieren ved å slå det franske laget 2-1 i den nest siste runden. 

Da hjalp det lite at PSG slo Club Brugge 4-1 samtidig som City tapte mot RB Leipzig. City endte øverst med tolv poeng, mens PSG ble nummer to med ett poeng mindre. 

Toppscorere i Champions League: Lionel Messi 5, Kylian Mbappé 4, Gini Wijnaldum 2. 

På papiret er nok PSG den tøffeste motstanderen Liverpool kan få. Lionel Messi har ikke fått sving på sakene i ligaen, men i Champions League har han vist at han langt fra er ferdig på toppnivå. Mbappé fortsetter å levere, og hvis Neymar kommer tilbake fra skade i tide, er det en angrepsrekke å frykte.

I FORM: Lionel Messi står med fem scoringer i Champions League.

I FORM: Lionel Messi står med fem scoringer i Champions League.

Sporting

Portugiserne overrasket i gruppespillet da de klarte å slå ut selveste Dortmund. Ajax var like suverene som Liverpool og tok seks seiere av seks mulige. Deretter fulgte Sporting og Dortmund på ni poeng, men førstnevnte var best i de innbyrdes oppgjørene og sikret dermed avansement mens tyskerne må ta turen til Europa League. 

Sporting kniver om tabelltopp med Porto i hjemlig serie, og det bør kunne gi en pekepinn på hvilket nivå de ligger på. Vår gamle venn Sebastian Coates er en meget viktig mann for de grønnkledde, og han spiller vanligvis med kapteinsbindet rundt armen. 

Toppscorere i Champions League: Pedro Goncalves 4, Paulinho 3, Sebastian Coates 2. 

Er nok blant de svakere lagene som er klare for åttedelsfinalen. Imponerte ved å slå ut Dortmund, men 3-9 i målforskjell på to kamper mot Ajax bør få varsellampene til å blinke. 

GAMMEL KJENNING: Sebastian Coates har sendt Sporting til åttedelsfinale.

GAMMEL KJENNING: Sebastian Coates har sendt Sporting til åttedelsfinale.

Inter

Fjorårets suverene seriemester i Serie A klarte å ta seg videre i Champions League denne sesongen etter å ha røket ut av gruppespillet forrige sesong. Kampen om gruppeseieren gikk imidlertid tapt mot Carlo Ancelottis Real Madrid, selv om spanjolene tapte på sjokkerende vis mot Sheriff Tiraspol. 

Inter, under ledelse av Simone Inzaghi, tok seg greit av nevnte Sheriff og Shakhtar Donetsk, og dermed er de klare for sluttspillet. 

Toppscorere i Champions League: Edin Dzeko 3, fem spillere med ett mål. 

De kjemper om Scudettoen med byrival AC Milan, som Liverpool slo to ganger, og bør derfor være en overkommelig motstander. Men har en flott blanding av unge og rutinerte spillere og kan absolutt skape trøbbel for motstanderne i Champions League.

RINGREV: Edin Dzeko har levert varene for Inter.

RINGREV: Edin Dzeko har levert varene for Inter.

Benfica

Må nok finne seg i å være Portugals tredje beste lag etter Porto og Sporting, og når vi ser hva Liverpool har gjort med Porto de siste sesongene er det kanskje ikke veldig mye grunn til å være skremt. Samtidig - det var 3-0 og 0-0 mot Barcelona som sendte portugiserne videre, og selv om det ble 2-9 sammenlagt mot gruppevinner Bayern München, har de vist at de kan bite fra seg.

Gamle kjenninger som Nicolas Otamendi og Jan Verthongen er på plass i forsvaret, mens angrepsspiller Darwin Nunez er et navn å merke seg. 

Toppscorere i Champions League: Darwin Nunez 3, fire spillere med ett mål.

I hjemlig serie ligger Benfica på tredjeplass, fire poeng bak Porto og Sporting. Få hadde sett for seg at de skulle komme til åttedelsfinalen. Enda færre tror på kvartfinale.

TOPPSCORER: Darwin Nunez er Benficas mest spennende spiller

TOPPSCORER: Darwin Nunez er Benficas mest spennende spiller

Red Bull Salzburg

En gruppe bestående av Lille, Red Bull Salzburg, Sevilla og Wolfsburg ville alltid bli tett og spennende, og det ble også gruppe G - som endte i den rekkefølgen. Det er nok mange som vil ønske seg både gruppevinneren og gruppetoeren her når åttedelsfinalene skal trekkes. 

Det er Karim Adeyemi og Noah Okafor som har fått mye av æren for at østerrikerne på imponerende vis har tatt seg til sluttspillet. I tillegg har de imponert defensivt, og det å slå Sevilla 1-0 onsdag kveld var sterkt. 

Toppscorere i Champions League: Karim Adeyemi 3, Noah Okafor 3, to spillere med ett mål.

Salzburg er suverene i østerriksk Bundesliga, men det vil være en stor overraskelse om de kommer helt til kvartfinalen i Champions League.

ETTERTRAKTET: Mange klubber jakter Karim Adeyemi, og sammen med Noah Okafor har han imponert i Champions League.

ETTERTRAKTET: Mange klubber jakter Karim Adeyemi, og sammen med Noah Okafor har han imponert i Champions League.

Villarreal

Gruppespillet i Champions League ble ikke helt ferdigspilt onsdag kveld. Kampen mellom Villarreal og Atalanta ble utsatt på grunn av snøvær, men ble spilt på torsdag. Den gule ubåten trakk det lengste strået, men holdt på å kaste det vekk i slutten. Spanjolene ledet på et tidspunkt 3-0, men kampen endte 3-2 til slutt.

Det betyr at Liverpool kan får et gjensyn med en gammel venn, nemlig Alberto Moreno. Spanjolene vant Europa League i fjorårets sesong og får nå muligheten til å hevde seg ytterliggere i det aller gjeveste etter jul.

Villarreals toppscorere i Champions League: Arnaut Danjuma 4, Etienne Capoue 2, seks spillere med ett mål. 

Sist møte mellom Liverpool og Villarreal var i 2016, i Europa League-semifinalen i Klopps første sesong. Da tapte Liverpool 0-1 i Spania før det ble en 3-0 seier og avansement på Anfield.

GJENSYN: Det kan bli et gjensyn med Alberto Moreno i åttedelsfinalene.

GJENSYN: Det kan bli et gjensyn med Alberto Moreno i åttedelsfinalene.