Koronautbrudd i Aston Villa dagen etter møtet med Liverpool

Avbrøt søndagens trening.

Koronaviruset begynner å spre seg i flere engelske fotballklubber. Kort tid etter nyheten om et utbrudd i Manchester United, kommer det frem at også Aston Villa er rammet av mye smitte dagen etter kampen mot Liverpool på Anfield. Heldigvis virker foreløpig ikke utbruddet å være knyttet til gårsdagens kamp.

«Aston Villa valgte å avlyse søndagens treningsøkt på Bodymoor Heath etter en rekke positive Covid-19-tester i klubben. En gruppe spillere skulle gjennomføre en restitusjonstrening», skriver The Athletic

Kun én av de smittede er en spiller - resten er ansatte på treningsanlegget.

Flere utbrudd

Mens Manchester Uniteds kamp mot Brentford tirsdag rapporteres å være i fare, skal foreløpig Villas kamp mot Norwich gå som planlagt - det samme skal treningsøkten på mandag. 

Smitetallene i England har økt kraftig den siste tiden blant annet som følge av omikronvarianten, og det er satt inn nye restriksjoner som krav om munnbind og koronapass på fotballstadioner. Foreløpig er det ikke satt inn begrensninger når det kommer til antall tilskuere, slik vi har sett i andre land.

Utviklingen gir uansett grunn til bekymring. Et stort utbrudd i Tottenham førte til at deres kamper mot Rennes og Brighton ble avlyst denne uken. Det samme er Championship-kampen mellom Sheffield United og QPR etter utbrudd hos sistnevnte. 

Premier League har satt inn flere av reglene som gjaldt tidligere i pandemien som følge av utbruddene. Blant annet skal spillere og trenere testes oftere.