Gerrard forbyr brus og ketsjup

Liverpool-legenden gjør som Antonio Conte i Tottenham.

Steven Gerrard fikk en drømmestart i sin første kamp i Premier League, da Aston Villa i helgen slo Brighton 2-0 og fikk stoppet tapsrekken på fem kamper.

Gerrard kommer til Villa Park etter stor suksess på Ibrox – men vi vet egentlig ikke så mye om hva 41-åringen gjør bak kulissene.

Det fikk mye oppmerksomhet da Antonio Conte gjorde det samme som Juande Ramos gjorde 14 år før ham i Tottenham, med å fjerne ketsjup og alle sauser fra kantinen og spillernes kosthold.

Nå rapporterer The Telegraph at Gerrard har gjort akkurat det samme.

Ingen brus

Gerrard skal ha lagt ned forbud mot ketsjup og majones i klubbkantinen på Bodymoor Heath, der Aston Villa-spillerne trener.

Han skal også ha lagt ned forbud mot brus og kullsyreholdig drikke, sauser, pudding og varm sjokolade. Reglene gjelder både for førstelaget og spillerne på akademiet. Også damelaget i klubben skal ha tatt etter, og følger samme standard.

Den tidligere Liverpool-kapteinen ønsker en «ekstremt høy standard» i klubben, og skal ha gitt ernæringsfysiologene en liste over forbudte matvarer. Han skal ha vært åpen for at spillerne får spise dessert dagen før kamp for å gi spillerne karbohydrater for energi.

Liverpool er en klubb som har stort fokus på ernæring, og hva spillerne spiser. Les denne saken om Mona Nemmer, som har ansvaret i LFC. 

Gerrard skal lede Villa i sin andre kamp mot Crystal Palace på lørdag. Han kommer til Anfield lørdag 11. desember, i en kamp som skal vises på TV 2 Sport Premium.