– Jeg vil for alltid stå i gjeld til ham

Den ferske Aston Villa-manageren brukte deler av sin pressekonferanse foran kampen mot Brighton til å hylle avdød Liverpool-manager.

Steven Gerrard kom med en sterk hyllest av tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier under sin første pressekonferanse som Aston Villa-manager. 

Houllier var Gerrards første manager i Liverpool, og nå følger scouseren i franskmannens fotspor ved å bli Aston Villa-manager. 

Houllier døde den 14. desember i fjor, 73 år gammel. Han ble Aston Villa-manager foran 2009/10-sesongen, men måtte etter hvert kaste inn håndkledet da helsen skrantet.

Pratet varmt om Houllier

Houllier var manageren som forvandlet Gerrard fra å være en lovende unggutt til å bli en av de beste midtbanespillerne i Premier League. Og Gerrards takknemlighet for dette kom tydelig frem under hans første pressekonferanse som Villa-manager.

– Jeg er sikker på at han ser ned på oss, og er veldig stolt. Jeg kommer alltid til å stå i gjeld til ham for det han gjorde for meg. Han forandret meg som person, og han hjalp meg masse som spiller. Han forbedret min forståelse for spillet, og fikk meg til å innse hva som kreves for å holde seg på toppnivå, sa Gerrrard når han fikk spørsmål om Houllier.

– Han snakket med foreldrene mine for å finne ut hva jeg spiste og hvordan det sto til med meg. Jeg pleide å spørre ham om råd. Og hans råd var alltid at jeg skulle være den beste versjonen av meg selv. Da ville jeg ikke gjøre mye galt. 

Villa har tapt sine fem siste kamper. Det var noe Gerrard aldri opplevde som spiller eller har opplevd som manager så langt. Birmingham-klubben ligger bare to poeng over nedrykksstreken. Men det skremmer ikke scouseren. 

– Jo større utfordringen er, jo mer spennende er det, sa Gerrard under pressekonferansen.