Kun tre lag har vært bedre enn Aston Villa siden Gerrard tok over

Aston Villa er topp fire på «Gerrard-tabellen».

Nå som Solskjær-tabellen er begravet er det på tide å finne frem Gerrard-tabellen. Aston Villa stod med fem strake tap før Steven Gerrard tok over for Dean Smith, men etter at scouseren kom inn har det gått mye bedre. 

I første kamp ble Brighton slått 2-0, før det ble borteseier med 2-1 mot Crystal Palace. Manchester City ble deretter for sterke og vant 2-1 på Villa Park, før Birmingham-klubben slo tilbake med seier over Leicester forrige helg - også det 2-1. 

Med ni poeng på fire kamper er det bare tre lag som har vært bedre enn Villa siden Gerrard tok over - det er Liverpool, Manchester City og Tottenham. 

– Vi kjørte City helt inn og jeg mener vi skulle ha fått med oss noe fra den kampen, slik vi presterte i andre omgang, sa Gerrard forrige helg.

GERRARD-TABELLEN. Skjermdump fra Transfermarkt.

GERRARD-TABELLEN. Skjermdump fra Transfermarkt.

– Vi konkurrerer ikke med Liverpool

Gerrards gode start i Aston Villa har ført til at han er nominert som månedens trener for november, sammen med Pep Guardiola og Jürgen Klopp.

– Så vi reiser til Anfield med selvtillit, med tre av fire vunnet, og vi vil prøve å gjøre det så vanskelig som vi kan, sa Gerrard forrige helg.

Han er klar på at Liverpool er favoritter.

– Jeg vil bare dra dit og forsøke å vinne, og ta det vi kan. For vår del så konkurrerer vi ikke med Liverpool, med tanke på det nivået vi begge er på på øyeblikket, men vi vil definitivt komme og gi det alt vi har, sier Gerrard.

Vil ha fokus bort fra seg selv

Som har vært tilfelle hele veien, ønsker ikke Gerrard å snakke veldig mye om Liverpool så lenge han jobber for en annen klubb. Likevel kom det naturligvis spørsmål om det som skal skje på lørdag etter seieren mot hans gamle manager Brendan Rodgers sist helg.

– Det handler om laget, og om å forberede dem godt for å få et resultat. Jeg vil ikke få det til å handle om meg. Hvis andre gjør det, kan ikke jeg kontrollere det, sa han.

– Når det kommer til følelsene, er det opp til meg å håndtere det, la Gerrard til.

Flere spørsmål kommer nok på fredagens pressekonferanse. Både Gerrard og Jürgen Klopp skal snakke med pressen fredag i forbindelse med helgens oppgjør.