Husker du disse spillerne fra engelsk fotball? Nå spiller sønnene deres for Liverpools akademi

Det er flere kjente etternavn når vi nå ser lagoppstillingene fra akademiet.

Denne uken spilte Liverpools U17-lag en Premier League Cup-kamp mot Burnley. U17-laget vil aldri få den samme oppmerksomheten og dekningen som U18 og U23-lagene – men dersom en følger litt med på sosiale medier vil man kunne få med seg resultat og en og annen lagoppstilling fra de som er tilstede på akademiet og ser kampene.

Og selv om man ikke kjenner til alle spillerne like godt som de spillerne vi ser på U18 og U23, som spiller i kamper som TV-sendes – er det av og til noen oppsiktsvekkende navn og etternavn.

Liverpool har flere unge spillere i sine yngre rekker som er sønner av tidligere spillere på Premier League- og Championship-nivå.

Jayden Danns / Neil Danns

Jayden Danns er en 15 år gammel offensiv midtbanespiller, født 19. januar 2016. Han har spilt for Liverpools U18-lag denne sesongen, og er U16-landslagsspiller for England.

Han er sønn av Neil Danns.

SØNN: Midtbanespilleren Jayden Danns har spilt for U18 denne sesongen.

SØNN: Midtbanespilleren Jayden Danns har spilt for U18 denne sesongen.

Neil Danns er født i Liverpool, og er fortsatt aktiv fotballspiller for Macclesfield. Han har nylig fylt 39 år, og er midtbanespiller. Danns senior har vært innom veldig mange klubber – men startet karrieren i Blackburn. Han har spilt Premier League-fotball for Blackburn, der han debuterte under Greame Souness.

Han har også spilt Premier League for Birmingham, men har stort sett hatt en karriere nedover i divisjonene – med 294 kamper i Championship og 134 kamper i League One.

FAR: Neil Danns, her for Bolton i duell med Jordan Henderson.

FAR: Neil Danns, her for Bolton i duell med Jordan Henderson.

Lewis Koumas / Jason Koumas

Liverpool snappet opp Lewis Koumas fra Tranmere for fem år siden. Da var han 11 år gammel. Han er født 19. september 2005.

Han er oppført som midtbanespiller, og spilte med nummer 11 på ryggen da han scoret i 4-2-seieren over Burnley på tirsdag. Han er sønn av Jason Koumas, som mange kanskje vil huske.

LEWIS: Lewis Koumas er sønn av Jason Koumas.

LEWIS: Lewis Koumas er sønn av Jason Koumas.

Jason Koumas var en veldig lovende ung spiller på Liverpools akademi på 90-tallet, sammen med spillere som Michael Owen og Steven Gerrard – men hadde ikke helt den samme utviklingen. Han endte med å gå til Tranmere, der han debuterte i 1998/99-sesongen.

I 2002 ble han kjøpt av West Bromwich Albion, som da var i Premier League. Der scoret han noen veldig flotte mål mot Manchester United og Blackburn, og ble kåret til årets spiller. Det ble dessverre nedrykk, men han var med på å spille laget opp igjen i 2004. Etter noen år nede igjen i Championship, fikk han en ny sjanse i Premier League for Wigan i 2007. Koumas senior la opp i 2015.

FAR: Jason Koumas, her i duell med Danny Murphy.

FAR: Jason Koumas, her i duell med Danny Murphy.

Keyrol Figueroa / Maynor Figueroa

Keyrol Figueroa er født 31. juli 2006, og er 15 år gammel. Han er angriper, og har engelsk statsborgerskap. Han er sønn av den tidligere Honduras-kapteinen Maynor Figueroa.

I tirsdagens kamp scoret Keyrol to av målene og hadde én målgivende i en 4-2-seier over Burnley.

Han er registrert for spill i UEFA Youth League for Liverpool denne sesongen.

Figueroa senior la opp så sent som i år, etter en lang karriere som midtstopper og høyreback – og 177 (!) landskamper for Honduras. Mange vil kanskje huske ham fra tiden i Wigan fra 2008 til 2013, eller som Hull-spiller fra 2013 til 2015.

Han var lagkamerat med Andy Robertson i 2014/15-sesongen.

Kanskje noen vil huske målet han scoret fra egen banehalvdel mot Stoke?

FAR: Maynor Figueroa er far til Keyrol Figueroa, som er i Liverpools rekker.

FAR: Maynor Figueroa er far til Keyrol Figueroa, som er i Liverpools rekker.

Bobby Clark / Lee Clark

Den mest omtalte av «sønnene» er Bobby Clark. Han er 16 år gammel, født 7. februar 2005, og ble hentet til Liverpool i august. Han er også en offensiv midtbanespiller, som har representert England på U16-nivå.

Denne sesongen har han spilt sju kamper og scoret tre mål for U18-laget.

SØNN: Bobby Clark er sønn av Lee Clark, og spiller for Liverpool.

SØNN: Bobby Clark er sønn av Lee Clark, og spiller for Liverpool.

Han er sønn av den tidligere Newcastle, Sunderland og Fulham.-spilleren Lee Clark. Clark senior debuterte for Newcastle i 1990, og spilte for klubben frem til 1997 da han gikk til erkerival Sunderland for to år. Han spilte så seks år for Fulham, der han flere ganger ledet laget som kaptein. Lee la opp i 2006, etter en siste sesong for Newcastle.

Etter spillerkarrieren har han vært manager for klubber som Huddersfield og Birmingham. Hans siste managerjobb var for Al-Merrikh i Sudan. Der sa han opp i juni i år.

FAR: Lee Clark, her for Fulham i duell med Milan Baros.

FAR: Lee Clark, her for Fulham i duell med Milan Baros.