Mektig stolt over at Liverpool ble det første engelske laget til å vinne alle sine gruppespillkamper

Jürgen Klopp er mektig stolt over hva hans reserver presterte på San Siro.

Liverpool vant alle sine seks kamper i gruppespillet i Champions League denne sesongen. Det er de det første engelske laget som har klart noensinne. 

– Jeg er veldig stolt, og spesielt over denne sjette kampen, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter seieren i Milano.

– Jeg sa før kampen at jeg valgte denne lagoppstillingen fordi vi ønsket å vinne kampen. Vi trengte friske bein, vi trengte innsatsvilje i denne kampen, midt i en hektisk periode for oss. Jeg kunne ikke ha vært mer stolt over guttenes prestasjon enn jeg er i kveld.

– Det var en utrolig kamp. Jeg er svært fornøyd med mange ting. Det var flott at vi vant kampen, men prestasjonen var også helt enestående. Vi hadde 21 avslutninger, og så mange situasjoner der vi spilte helt strålende. Vi forsvarte oss også helhjertet, med god organisering, og jeg så mye bra i kveld. 

Nat Baresi

Mo Salah gjorde sitt 20. mål for sesongen, og har nå passert 20 mål i fem sesonger på rad. Samtidig satte han to nye Liverpool-rekorder. Han ble den røde som har scoret flest mål i gruppespillet i en europacupturnering med sju mål, og den første Liverpool-spiller til å score i fem gruppespillkamper i samme sesong.

Divock Origi ble matchvinner for andre kamp på rad, og Nat Phillips så ut som Franco Baresi i eget straffefelt!

– Situasjonen med Nat var kampens store øyeblikk. Han spilte en latterlig god kamp. Vi gjorde åtte endringer på laget. Ali er vår keeper. Han kunne spille, og ønsket desperat å spille. Det samme gjelder Sadio og Mo. De spilte også helt strålende i kveld. Kvaliteten de leverer, og innsatsen de legger ned under kampen er til stor hjelp for vårt defensive spill også. Mo scoret det første målet, og Sadio skaper det andre. Det sier alt om disse to guttene. 

– Denne blandingen av friske bein og kvalitet var en veldig god miks i kveld. Den situasjonen med Nat, jeg så den bare på avstand, men jeg ser virkelig frem til å se den om igjen. Vi har allerede snakket om det i garderoben.