Senegals trener irritert på Klopp

En språklig misforståelse har ført til at Aliou Cissé har rast mot Jürgen Klopp, samtidig som at tyskeren er håpefull om å få ha med Mané og Salah mot Chelsea i januar.

– Jeg respekterer Liverpool, men ikke Klopp som undergraver afrikanske fotballkamper. Han er der han er i dag på grunn av afrikanske fotballspillere, sier Senegals Aliou Cissé.

45-åringen har trent Senegal siden 2015, og tok laget til VM i 2018 og finalen i Afrikamesterskapet 2019. Han er opprørt over Jürgen Klopps kommentarer.

– Han (Klopp) tapte hver eneste finale helt til Salah, Mané, Matip kom og reddet han.

VM 2018: Aliou Cissé gir sine instruksjoner til Sadio Mané og Crystal Palaces Cheikhou Kouyate.

VM 2018: Aliou Cissé gir sine instruksjoner til Sadio Mané og Crystal Palaces Cheikhou Kouyate.

Cissé er kjent i England etter å ha spilt på midtbanen for Birmingham og Portsmouth på 00-tallet.

– Han har mage til å kalle AFCON en ’liten’ turnering. AFCON har samme antall deltakere, 24, som UEFAs EM. Hvem tror han at han er?

– AFCON vil ha de samme superstjernene som akkurat nå hjelper han å skinne i Liverpool.

Klopp ble feiltolket og skylder på pressen

Årsaken til det hele er en seanse hvor Jürgen Klopp svarte på et spørsmål om han var glad for at det ikke var noe landslagsavbrekk før mars 2022, men Liverpool-treneren ville poengtere at han fortsatt må sende ut spillere til ulike deler av verden.

Klopp originale sitat på engelsk var: 

«In January, there's a little tournament in Africa, I just want to say, and I think Asia is playing games, too - South America as well, great, can't wait.»

Da han ble konfrontert med bruken av ordet «little» ble han også irritert. Tyskeren henviser til at det er tatt ut av kontekst og at man må se hele pressekonferansen for å forstå det i sammenheng, på riktig måte.

– Jeg mente det ikke sånn. Jeg skjønner ikke hvorfor du forstår det som det.

– Jeg sa at det ikke er noen landslagspause før mars, og jeg sa at, åh, det er en liten turnering i januar. Og jeg mente ikke en liten turnering. Det er bare noe du sier når det fortsatt er en turnering. Det er ironisk.

AFRIKAMESTERSKAPET 2019: Egypt og Liverpool har en stor stjerne, og det er tydelig hvem det er fansen vil se.

AFRIKAMESTERSKAPET 2019: Egypt og Liverpool har en stor stjerne, og det er tydelig hvem det er fansen vil se.

Den språklige misforståelsen har hvertfall kastet litt røyk på forholdet til Senegals landslagssjef.

– Det (engelsk) er ikke mormålet mitt, men om du vil feiltolke meg kan du gjøre det hele tiden. Jeg vet at jeg ville aldri tenke sånn.

Fortsatt håpefull Klopp

AFCON (Africa Cup of Nations) går fra 9. januar til 6. februar. Jürgen Klopp vet fortsatt ikke om han kan regne med Naby Keïta (Guinea), Sadio Mané (Senegal) og Mohamed Salah (Egypt) i toppkampen på Stamford Bridge 2. januar.

I utgangspunktet er det FIFAs regelverk som skal følges, og da må klubber frigi spillere til mesterskap senest mandagen før uken turneringsstart.

Før Wolverhampton ble slått lørdag uttalte Klopp: 

– Det er ikke avgjort ennå. 

– Jeg vil si at jeg er en optimistisk person, så jeg håper, men det er ikke skrevet i stein ennå. Det er åpenbart ikke helt i våre hender, og det har jeg ikke noe problem med, men selvfølgelig håper vi. ’Selvsikker’ er kanskje ikke det rette ordet for det.