Jobber med en løsning for å beholde Salah, Mané og Keita lengst mulig

Afrikamesterskapet i Kamerun nærmer seg.

Liverpool vil miste Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita når Afrikamesterskapet skal spilles i januar og februar. Trioen står til sammen bak 29 mål og 10 målgivende etter sesongens 20 første kamper – og vil bli sårt savnet.

Det store spørsmålet er hvor lenge Jürgen Klopp vil måtte klare seg uten trioen.

Ifølge FIFAs regelverk må klubber frigi spillere til mesterskap senest mandagen før uken turneringen starter, og det afrikanske fotballforbundet CAS har sagt at det er reglene de forholder seg til. Derfor tolkes det til at Kamerun, som spiller sin første kamp søndag 9. januar, vil få spillerne sine på plass mandag 27. desember – etter Boxing Day. Det er 13 dager før turneringen starter.

Også Nigeria har meldt at de ønsker å få spillerne sine på plass så tidlig som 27. desember, og ønsker at alle nasjonene gjør det samme. Da vil mange store kamper ryke for de 40 Premier League-spillerne som er ventet å delta i mesterskapet.

Mesterskapet skulle egentlig bli spilt i 2021, men ble flyttet på grunn av koronapandemien. Det er mye som nå skjer rundt den nye Omikron-varianten, men det har ikke kommet noe så langt om at Afrikamesterskapet står i fare for en ny utsettelse på nåværende tidspunkt. Det kan så klart endre seg raskt, slik utviklingen går – og spesielt nye reiserestriksjoner inn til Storbritannia kan bli et problem på sikt.  

Jobber med en løsning

Guinea og Senegal spiller sine første kamper mandag 10. januar, med Egypt i aksjon dagen etter.

Med det lever håpet om at Liverpool-trioen kan beholdes helt til mandag 3. januar, og dermed få med seg bortekampene mot Leicester 28. desember og Chelsea søndag 2. januar. Spesielt sistnevnte kan bli vise seg å bli en nøkkelkamp med tanke på ligatittelen.

Etter kampen mot Southampton i helgen fikk Klopp spørsmål om spillerne hans ville være tilgjengelig mot Chelsea.

– Jeg kan egentlig ikke si noe, det er for tidlig, og vi snakker fortsatt, sa Klopp.

Han fikk så et oppfølgingsspørsmål om samtalene gikk bra.

– Ja, ja, svarte han da med et smil, og så får en tolke det som en vil og håpe at dette går i orden!

Salah, Mané og Keita vil med sikkerhet miste FA-cupens tredje runde, hjemmekampen mot Brentford og bortekampen mot Crystal Palace i Premier League, og to mulige semifinaler i ligacupen.

De kan være tilbake til hjemmekampen mot Leicester City onsdag 9. februar, som er tre dager etter finalen i Olembe.