Klopp vet fortsatt ikke om han kan benytte Salah og Mané i toppoppgjøret mot Chelsea

Liverpool-manageren kan måtte klare seg uten sine to beste angripere mot ligalederen den 2. januar.

Mohamed Salah og Sadio Mané er Premier Leagues to fremste målscorere, og har til sammen gjort 18 mål i den engelske toppserien denne sesongen. De er selvskrevne i startoppstillingen til Jürgen Klopp i de fleste kamper, men Liverpool-manageren vet fortsatt ikke om de to angrepsstjernene blir tilgjengelig for ham i storkampen mot Chelsea på Stamford Bridge den 2. januar.

– Nei, jeg vet egenlig ikke det. Det er for tidlig for det. Vi snakker fortsatt sammen. Ja, vi håper vi kan benytte dem, svarte Klopp da han fikk spørsmål om dette under sin pressekonferanse etter 4-0 seieren over Southampton.

Duoen har vært i kanonform denne sesongen. Salah har scoret elleve mål og servert åtte målgivende pasninger på 13 kamper. Dermed topper han både toppscorerlisten og assist-listen i Premier League Mané er på andreplass på toppscorerlisten med sju mål, mens han har levert en målgivende pasning.

Salah har vært direkte involvert i 25 mål for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, i form av 17 mål og åtte assists. Det er mer enn det dobbelte av det noen annen Premier League-spiller kan vise til. 

Han har nå vært direkte involvert i 150 Premier League-mål i løpet av sine 171 kamper i den engelske toppserien. 108 scoringer og 42 målgivende. Bare Alan Shearer og Thierry Henry har vært involvert i 150 Premier League-scoringer på færre kamper enn egypteren.

Et ubeleilig mesterskap

Terminlisten så i utgangspunktet grei ut for Liverpool under Afrikamesterskapet, som går av stabelen fra midten av januar til midten av februar. Kun ligakampene mot Brentford og Crystal Palace så ut til å ryke, i tillegg til kamper i FA-cupen og ligacupen. 

Men for fem uker siden kom nyheten om at klubbene kan måtte frigi spillerne sine til mesterskapet så tidlig som 27. desember, selv om de fleste lagene ikke spiller sin første kamp før i perioden 10-14. januar.

Nyheten falt ikke i god jord hos Premier League-klubbene, da omtrent 40 spillere fra ligaen ligger an til å bli kalt opp til mesterskapet. Reglene sier at de fleste landslagene ikke kan kreve å få inn sine spillere før 3. januar, men ettersom noen landslag kan få sine spillere allerede 27. desember, må trolig alle gjøre det.

Samtlige nasjoner og klubber må nemlig være enige om det dersom spillerne først skal slippes av klubbene 3. januar, og antagelig vil flere nasjoner motsette seg dette. For eksempel har forbundet til Nigeria uttalt at de ønsker å starte sin samling den 27. desember.

Dersom så skjer vil Salah og Mane også miste ligakampene mot Leicester og Chelsea.