City tapte mens Chelsea utnyttet rivalenes poengtap

Chelsea går i brudd på toppen av tabellen etter at Liverpool og Manchester City sviktet på hjemmebane.

30. okt 2021 kl 18.15Jens Bessesen

Til pause så det veldig lovende ut for Liverpool denne Premier League-lørdagen. På Anfield var stillingen 2-1, mens Manchester City lå under hjemme mot Crystal Palace.

Etter kampen er det ikke like lystig lesning for Liverpool-supporterne, selv om det ble et sjokkresultat på Etihad.

City med overraskende tap

Pep Guardiolas lag gikk nemlig på sitt andre ligatap for sesongen da de fikk besøk av Crystal Palace.

Wilfried Zaha ga Palace ledelsen tidlig i kampen, og vondt ble til verre for City da Aymeric Laporte så det røde kortet like før pause.

City trodde de utliknet med ti mann da Gabriel Jesus satte ballen i mål i andre omgang, men målet ble annullert for offside.

I stedet kontret Palace med Conor Gallagher, som avgjorde kampen med 2-0 like før slutt.

Chelsea overbeviste

Og samtidig som City tapte og Liverpool rotet bort seieren mot Brighton, valset Chelsea over Newcastle etter pause.

Reece James scoret to ganger før Jorginho satte inn 0-3 fra straffemerket. Thomas Tuchels lag ser ut til å fosse videre - og det uten skadde Romelu Lukaku og Timo Werner.

Dermed har London-klubben nå en luke på tre poeng på toppen av tabellen. De har 25 poeng etter ti kamper. Liverpool har 22, mens Manchester City har 20.