Slik har du ikke sett toppscorerlisten i Premier League før!

Tre Liverpool-spillere på topp.

To mål av Diogo Jota i 4-0 seieren over Southampton førte portugiseren opp i sju Premier League-mål for sesongen. Det er samme antall som Sadio Mane, og fire mål mindre enn Premier Leagues toppscorer, Mohamed Salah.

– Diogo er en eksepsjonell spiller. Han var en perfekt signering for oss for halvannet år siden. Han har alt en Liverpool-spiller trenger i denne troppen. Han er teknisk god, han er fysisk sterk, han er veldig smart, og han lærer alle de taktiske detaljene ganske raskt, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter kampen.

– På toppen av det hele kan han spille i alle de tre posisjonene på topp. I en 4-2-3-1 kan han spille som nummer 10. Dette er til stor hjelp for oss. 

– Han er hurtig, og en god avslutter. Scoringsstatistikken hans er ganske imponerende. Dessverre fikk han en alvorlig skade i fjor, noe som aldri er bra. Men han er heldigvis tilbake for fullt, og passer veldig godt inn i dette laget. 

– I dag kunne han faktisk tatt en litt bedre avgjørelse allerede før han scoret, men kanskje var det et smart trekk å vente til neste angrep, for da ble avslutningen enklere. Men jeg synes egentlig vi burde ha scoret i den første situasjonen. Men alt er bra, og Diogo er en god spiller.

Ved å score fire mål mot Southampton ble Klopps menn det første engelske toppserielaget siden Sunderland i 1927 til å score to eller flere mål i 17 kamper på rad i alle turneringer. 

Faktum er at tre Liverpool-spillere topper toppscorerlisten i Premier League. Mane og Jota må dog finne seg i å dele andreplassen med Leicesters Jamie Vardy.

Aldri tidligere har Liverpool scoret flere ligamål

Liverpool har nå scoret utrolige 39 mål på sine 13 Premier League-kamper så langt denne sesongen. Altså fantastiske tre mål i snitt per kamp. Det er klubbens høyeste antall scoringer på dette stadiet av en ligasesong noensinne.

– Det er ikke så enkelt å snakke om fotballkamper når du taper dem, slik vi gjorde en periode forrige sesong. Men jeg visste hva vi manglet. Vi manglet stabiliet, sa Klopp under pressekonferansen etter 4-0 over Southampton.

– Det at vi ikke hadde midtstoppere en stund, og måtte finne løsninger på det, var ikke grunnen til at vi manglet stabilitet. Problemet var at vi på et tidlig stadium var sjokkerte over at vi ikke kunne spille den fotballen vi ønsket mer, fordi vi manglet stabilitet. Det har vi nå. 

– Alle vet eksakt hva de skal gjøre. Når du benytter midtbanespillere i forsvarsrekka får du spillere som vanligvis ikke spiller der, og forsvarsrekka blir vanligvis beskyttet av enten Hendo eller Fab, som begge måtte spille der. Det var problemet, og da mistet vi plutselig rytmen. Vi måtte finne løsninger, og heldigvis fant vi løsninger tidsnok til å kvalifisere oss til Champions League. 

Mohamed Salah leverte den målgivende pasningen til Diogo Jotas andre scoring mot Southampton, og dermed står han nå bokført med elleve mål og åtte målgivende pasninger på 13 kamper. Det er smått utrolige tall.

– Denne sesongen fikk vi en skikkelig preseason, noe som var til enorm hjelp. Spesielt for Sadio og Mo på topp. De hadde sin lengste preseason på flere år, og det var nyttig. Vi kunne jobbe med mange ting, og fant tilbake stabiliteten. 

– Når vi snakker om stabilitet, så var jeg forresten ikke fornøyd med sjansene vi ga Southampton i dag. Jeg har ikke noe problem med at Ali må gjøre redninger i løpet av en fotballkamp, men dette var spektakulære redninger. 

– De kom alene med vår keeper to ganger, og det bør ikke skje i en kamp. Vi må virkelig jobbe med dette. 

– Vi må bli så stabile, seriøse og nådeløse defensivt som mulig. Det gir oss grunnlaget for å spille fotball, og da kan vi skape sjanser og score mål. Det vil ikke fortsette slik som dette til evig tid, at vi scorer mer enn to mål i hver kamp, men vi har klart det så langt. Jeg er også fornnøyd selv om vi vinner bare 1-0.